Ιδιωτικά σχολεία: Επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Ζουράρι

«Δε συμμερίζομαι την έκφραση του κ. Ζουράρι» απαντά ο Αλέξης Τσίπρας

Oι επίμαχες δηλώσεις του Κώστα Ζουράρι / Βίντεο: ΑΝΤ1

Σκληρή ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Κώστα Ζουράρι για τους μαθητές που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία.

Τσίπρας:Tο πρώτο με το τρίτο κόμμα θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση

Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «κ@λόπαιδα» και «πλουσιόπαιδα» όσα παιδιά πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία.

Ο ΣΙΣ κάνει λογο για «καταστροφικούς για την ιδιωτική εκπαίδευση νόμους Φίλη και Γαβρόγλου που εξόντωναν τα ιδιωτικά σχολεία και τα μετέτρεπαν σε κατ’ ουσία κρατικά», ενώ καλεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ξεκαθαρίσει στους μαθητές, τις οικογένειες, τους εκπαιδευτικούς και τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «αν η χυδαία επίθεση του στελέχους του εναντίον όλων των ανθρώπων της ιδιωτικής εκπαίδευσης εκφράζει τις γνήσιες θέσεις του κόμματος».

Κουτσούμπας: Προεκλογική… μούφα η προοδευτική διακυβέρνηση Τσίπρα

Ολη η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων:

«Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένας εχθρικός πολιτικός σχηματισμός απέναντι στην πρόοδο, την καινοτομία και την εκπαιδευτική αριστεία, ατμομηχανή των οποίων είναι η ιδιωτική εκπαίδευση, δεν είναι κάτι καινούργιο. Νωπές είναι οι μνήμες της καταστροφικής -για όλη τη χώρα αλλά κυρίως για την Εκπαίδευση- διακυβέρνησης 2015-2019: από την προγραμματική θέση που χαρακτήριζε την ιδιωτική εκπαίδευση …παθογένεια, μέχρι τις δηλώσεις υπουργών ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά», από την προσπάθεια για εκδικητική, διχαστική και παράνομη τιμωρία των οικογενειών των μαθητών με την επιβολή ΦΠΑ στα δίδακτρα που συγκέντρωσε θύελλα αντιδράσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, μέχρι τους καταστροφικούς για την ιδιωτική εκπαίδευση νόμους Φίλη και Γαβρόγλου που εξόντωναν τα ιδιωτικά σχολεία και τα μετέτρεπαν σε κατ’ ουσία κρατικά, η εχθρότητα του κόμματος απέναντι στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν διαχρονικά απροκάλυπτη.

Η πρόσφατη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, στην τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία, να εμφανίσει δήθεν σοβαρές προγραμματικές θέσεις στον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης - με μια πρόχειρη λίστα 6 γενικόλογων σημείων που παρουσίασε μέσω του … διαχρονικού γραφείου τύπου του στα εκπαιδευτικά θέματα (ΟΙΕΛΕ) - διαψεύστηκε σήμερα πανηγυρικά από τον υπερβάλλοντα ζήλο και την χυδαιότητα του κ. Κώστα Ζουράρη, βουλευτή και υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Α’ Θεσσαλονίκης, χρυσή μεταγραφή από τους αλήστου μνήμης ΑΝ.ΕΛ. Ο κ. Ζουράρης, σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη, χαρακτήρισε «κωλόπαιδα» τους μαθητές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και «εμποροχρηματιστήρια» τους ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης ενώ κατόπιν επιδόθηκε σε επίδειξη χυδαίου λεξιλογίου και υπονοούμενων.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων καλεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ξεκαθαρίσει στους μαθητές, τις οικογένειες, τους εκπαιδευτικούς και τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων αν η χυδαία επίθεση του στελέχους του εναντίον όλων των ανθρώπων της ιδιωτικής εκπαίδευσης εκφράζει τις γνήσιες θέσεις του κόμματος. Θα είναι η πιο ειλικρινής προγραμματική δήλωση».

Ζουράρις: Τα κ@λόπαιδα πλουσιόπαιδα πάνε στα ιδιωτικά σχολεία

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα για τη φράση του Κώστα Ζουράρι 

«Ο κ. Ζουράρις έχει μία ιδιαιτερότητα στις εκφράσεις του» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τον χαρακτηρισμό «κωλόπαιδα» του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα παιδιά, οι οικογένειες των οποίων έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα στείλουν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή κολέγια.

«Δε συμμερίζομαι την έκφραση του κ. Ζουράρι. Αλίμονο. Ο κ. Ζουράρις έχει βέβαια μία ιδιαιτερότητα στις εκφράσεις του. Γνωρίζει πολύ καλά την αρχαία ελληνική γλώσσα. Δεν είναι σωστό να τα βάζουμε με τα παιδιά που έχουν την οικονομική δυνατότητα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Το ζήτημα είναι, όμως, η Πολιτεία να διαμορφώνει ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες και για τα άλλα παιδιά. Το πρόβλημά μας δεν είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα, αλλά εκείνοι που δεν έχουν. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν επέβαλε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για να αυξήσει το επίπεδο των εισακτέων στα πανεπιστήμια.

Ο λόγος που το έκαναν αυτό ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως είναι ότι ήθελαν έναν έμμεσο τρόπο να μειώσουν του εισακτέους, ώστε να μειωθούν τα τμήματα και να αυξηθούν όσοι κατευθύνονται στα ιδιωτικά ιδρύματα. Εμείς αντιθέτως πιστεύουμε σε ένα ισχυρό σύστημα δημόσιας παιδείας με ανοικτή πρόσβαση σε ορισμένες σχολές. Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως πιστεύουν στην ιδιωτική εκπαίδευση» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top