Κουτσούμπας: Προεκλογική… μούφα η προοδευτική διακυβέρνηση Τσίπρα

Τι είπε για το νομοθετικό μπλόκο σε Κασιδιάρη

«Πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για τα 11 σημεία του Τσίπρα για την προοδευτική διακυβέρνηση», είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας / Βίντεο: ANT1

«Προεκλογική μούφα» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας τα όσα υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας για την προοδευτική διακυβέρνηση, παρουσιάζοντας τις 11 βασικές δεσμεύσεις του.

«Πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για τα 11 σημεία του Τσίπρα για την προοδευτική διακυβέρνηση, αφού όλα αυτά είναι υπό μια σειρά από προϋποθέσεις. Μιλάμε για προεκλογική μούφα», είπε ο γ. γ. του ΚΚΕ, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Δημοσκόπηση: Κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ στις δεύτερες κάλπες

«Είναι άλλο ο δημόσιος διάλογος, όπως αυτός που κάνουμε τώρα και άλλο να βρεθούμε σπίτι μου ή σπίτι του, στην βίλα δεν ξέρω που μένει ή να πιούμε ένα ποτό. Αυτά είναι για να ρίξει στάχτη στα μάτια. Το ΚΚΕ δεν πιέζει, ο κ. Τσίπρας πιέζει για να πάρει ψηφοφόρους», σημείωσε, τονίζοντας πως όσα λέει ο κ. Τσίπρας προύποθέτουν γεγονότα, σε πολλά εκ των οποίων το ΚΚΕ είναι αντίθετο.

Τι ισχύει με το «χαράτσι» 150 ευρώ για τα ζώα συντροφιάς

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Στα βασικά ζητήματα Μητσοτάκης και Τσίπρας είναι ίδιοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νόμων που έφερε την προηγούμενη τετραετία η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Βουλή, το ΠΑΣΟΚ ψήφισε πάνω από 70%. Αφού τα βρίσκουν σε αυτά, γιατί να μην μπορούν να τα βρουν και σε άλλα και να κάνουν κυβέρνηση, ώστε η χώρα να αποφύγει τις διπλές εκλογές και όλα αυτά που λένε;»

Δημοσκόπηση MRB: Δε βγαίνει το σενάριο της «κυβέρνησης ηττημένων»

Αναφορικά με το νομοθετικό «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Υπήρξε λανθασμένος χειρισμός. Για την δίκη της Χρυσής Αυγής χάθηκε πάρα πολύς χρόνος. Μιλάμε για ένα ζήτημα που θα μπορούσε να είναι λυμένο: εγκληματίας ναζί που ηγείται κόμματος με άλλο όνομα, όχι της Χρυσής Αυγής, οπότε θα ήταν λυμένο το πρόβλημα, βάσει του νόμου. Εμμέσως του δίνεται βήμα από την φυλακή, ώστε ο Κασιδιάρης να προβάλλεται. Κάνει απαράδεκτες γενικεύσεις η συγκεκριμένη τροπολογία που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Μπορεί μελλοντικά να αγγίξει και το ΚΚΕ».

Εκλογές: Οι έξι δημοσιογράφοι που θα συμμετέχουν στο debate

Απαντώντας στην ερώτηση για το ποιος είναι ο εκλογικός στόχος του ΚΚΕ, είπε «όσο πιο ψηλά γίνεται».«Ο λαός, με 15 βουλευτές, μας είδε μαχητικούς μέσα στην Βουλή, με αποκαλύψεις, και φυσικά μπροστάρηδες στους αγώνες, εκεί που υπάρχει ο φόβος να χάσει ο άνθρωπος το σπίτι του. Αυτό είναι το κριτήριο για όσους μας επιλέξουν. Ότι εμείς θα είμαστε στην αντιπολίτευση και θα είμαστε μαχητικοί, δεν πρόκειται να μετάσχουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας», πρόσθεσε.

Εκλογές 2023: Ποιοι δικαιούνται ειδική εκλογική αποζημίωση

Τέλος είπε πως από τις εκλογές της 21ης Μαΐου μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας «ανάμεσα στον πρώτο και στον τρίτο, τέταρτο και όποιον άλλον».

«Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείται ο κόσμος, να ταλαιπωρείται η χώρα και να πάμε σε νέες εκλογές τον Ιούλιο, έτσι κι αλλιώς και τον Ιούλιο φαίνεται πως κυβέρνηση συνεργασίας θα υπάρξει», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top