H μάχη των μονοεδρικών: Όποιος την κερδίσει, κερδίζει και τις εκλογές!  

Τα «γαλάζια κάστρα» και τα «ντέρμπι» των 9 μονοεδρικών 

Με τους πολιτικούς αρχηγούς να «οργώνουν» τη χώρα, μία σημαντική μάχη στις εκλογές στις 21/5/2023 είναι αυτή για τις 9 μονοεδρικές περιφέρειες, καθώς, όποιος επικρατεί σε αυτές, συνήθως κερδίζει και τις εκλογές. 

Μητσοτάκης: Να ζητήσει συγγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση στο ζήτημα Κασιδιάρη

Ο Γιώργος Ευγενίδης αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στα δεδομένα που διαμορφώνονται. 

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κοντράρονται στις 9 μονοεδρικές περιφέρειες

Όπως επισήμανε, οι μονοεδρικές μπορεί να μην αλλάζουν πολλά στην τελική κατανομή των εδρών, δείχνουν όμως τις πολιτικές τάσεις. Το 2019, για παράδειγμα, σε μια αναμέτρηση, όπου η ΝΔ επικράτησε, πήρε και τις 7 μονοεδρικές περιφέρειες. Επρόκειτο για τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα, τα Γρεβενά, την Ευρυτανία, τη Φωκίδα και τη Σάμο. 

Η μάχη των 9 μονοεδρικών εκλογικών περιφερειών

Η μάχη των 9 μονοεδρικών εκλογικών περιφερειών

Ποιες ημέρες θα είναι κλειστά τα δικαστήρια λόγω εκλογών

Από την απογραφή του 2021, όμως, προστέθηκαν άλλες δύο περιφέρειες που είχαν μείωση πληθυσμού: η Καστοριά και η Θεσπρωτία. Σύνολο, 9 μονοεδρικές. 

Τα «γαλάζια κάστρα» και τα «ντέρμπι» των μονοεδρικών    

Υπάρχουν περιοχές που είναι «κάστρα» της ΝΔ, όπως για παράδειγμα, η Καστοριά, όπου η ΝΔ πήρε το 2019 το καλύτερό της ποσοστό, αλλά και η Ευρυτανία. Υπάρχουν και άλλες περιοχές, όπως η Ζάκυνθος, η Λευκάδα και η Φωκίδα που πήρε πάνω από το εθνικό της ποσοστό. Υπάρχουν, όμως, και ντέρμπι: πρώτο, η Κεφαλονιά, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυναμώσει το ψηφοδέλτιό του. 

Μονοεδρικές: Τα γαλάζια κάστρα και τα ντέρμπι   

Μονοεδρικές: Τα γαλάζια κάστρα και τα ντέρμπι  

Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί αύριο στην Κεφαλονιά, ενώ το Σάββατο ο κ. Τσίπρας πάει στα Γρεβενά που συνδέονται με την υπόθεση Πάτση, ενώ ανεβαίνει και η Ελληνική Λύση. 

Εκλογές 2023: Τι ώρα θα μάθουμε το αποτέλεσμα την Κυριακή 21 Μαΐου

Επίσης, η Θεσπρωτία είναι πάντα αμφιταλαντευόμενος νομός, ενώ η Σάμος έχει ιδιαιτερότητες, καθώς έχει μεν έντονη αριστερή ταυτότητα, αλλά ήταν και στην πρώτη γραμμή του προσφυγικού. 

Μονοεδρικές: Οι αμφιταλαντευόμενοι νομοί

Μονοεδρικές: Οι αμφιταλαντευόμενοι νομοί 

Στη ΝΔ εκτιμούν ότι μπορούν να κερδίσουν και τις 9 περιφέρειες, στον ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορούν να κάνουν «σπασίματα» σε κάποιο από τα ντέρμπι.

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top