Αντίδραση από το ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας στην επίθεση χρυσαυγιτών 

Ζήτησαν μέτρα από την Ελλάδα και να εντοπισθούν οι δράστες  

Η αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας στην επίθεση σε έκθεση ζωγραφικής στην Καλαμαριά (Video Star)    

Αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας σημειώθηκε σε διπλωματικό επίπεδο στα Σκόπια, για την επίθεση «χρυσαυγιτών» κατά ζωγράφου από τη γειτονική χώρα,  σε έκθεση ζωγραφική στην Καλαμαριά, όπως μετέδωσε η διπλωματική  συντάκτρια του Star Κατερίνα Τσαμούρη. 

Μητσοτάκης - Κοβατσέφσκι: Στηρίζουμε την ένταξη της Β. Μακεδονίας στην ΕΕ

Η επίθεση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν τα μέλη του «Μετώπου Νεολαίας» εντόπισαν τον καλλιτέχνη Σεργκέι Αντρέφσκι, ο οποίος είναι από τη Βόρεια Μακεδονία και  του ζήτησαν να κατεβάσει τα έργα του, στο χώρο του Δήμου Καλαμαριάς, όπου γίνεται η έκθεση ζωγραφικής.

Και η Βόρεια Μακεδονία θα έχει πρόβλημα με το φυσικό αέριο

Συγκεκριμένα, στις 14.30 η ώρα το μεσημέρι κλήθηκε στο ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας η Ελληνίδα πρέσβης στα Σκόπια, Σοφία Φιλιππίδου στην οποία έγινε προφορικό διάβημα, σε υπηρεσιακό επίπεδο όμως και όχι από την πολιτική ηγεσία του  Υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.  

Της είπαν ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα από τις ελληνικές αρχές, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να ακολουθήσει δίωξη. Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως, καθώς, όπως λένε, πρόκειται για θέμα εσωτερικής έννομης τάξης. Φυσικά η βία είναι καταδικαστέα, τονίζουν στο ΥΠΕΞ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top