Σουδάν: Προσγειώθηκε το αεροσκάφος που θα παραλάβει Έλληνες στο Τζιμπουτί  

Ενημερώνει τα κόμματα την Τρίτη ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας  

10 Έλληνες απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν την Κυριακή / Δείτε το ρεπορτάζ της Έλενας Παπαδημητρίου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star (24/04)

Προσγειώθηκε πριν από λίγο το αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας στο Τζιμπουτί. προκειμένου να παραλάβει Έλληνες και συγγενείς τους που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν.

Σουδάν: Απεγκλωβίστηκαν οι πρώτοι Έλληνες

Στην ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ πριν την απογείωση αναφερόταν: 

 

«Σας ενημερώνουμε ότι απογειώθηκε το C-27 από το Α/Δ του Ασουάν για το Τζιμπουτί για την παραλαβή των Ελλήνων που έχουν μεταφερθεί από το Σουδάν».

Απεγκλωβισμός Ελλήνων από το Σουδάν μέσω Τζιμπουτί: Όλη η διαδικασία  

Όπως μετέδωσε ο αμυντικός συντάκτης του Star Κώστας Συμεωνίδης, το αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής μας Αεροπορίας ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στο Τζιμπουτί γύρω στις 9.30 το βράδυ, ώρα Ελλάδας, όπως και έγινε. 

Μόλις παραλάβει τους Έλληνες, το αεροσκάφος θα χρειαστεί περίπου άλλες 4,5 ώρες για επιστρέψει πάλι στο Ασουάν της Αιγύπτου, προκειμένου να ανεφοδιαστεί. Μετά από κάποια ώρα θα απογειωθεί ξανά για το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα που θα διαρκέσει περίπου άλλες 3-4 ώρες. 

Απεγκλωβισμός Ελλήνων από το Σουδάν: Ο χάρτης της επιχείρησης

Απεγκλωβισμός Ελλήνων από το Σουδάν: Ο χάρτης της επιχείρησης 

Συνεπώς αναμένεται η προσγείωση του αεροσκάφους στη χώρα μας στις 8-9 το πρωί της Τρίτης 25/4, πιθανόν στην Ελευσίνα. 
Το αεροσκάφος, μεταφέρει κυρίως Έλληνες κομάντος και ιατρικό προσωπικό. 

Επικεφαλής της αποστολής είναι ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, που είναι εντεταλμένος να ενημερώνει απευθείας τον Πρωθυπουργό σε κάθε κρίσιμη φάση της όλης επιχείρησης. 

Δεν έχει γίνει γνωστός ακόμα ο ακριβής αριθμός των Ελλήνων του Σουδάν που θα επιστρέψουν με το C-27 στην Ελλάδα, καθώς κάποιοι ίσως παραμείνουν στο Τζιμπουτί ή στην Αίγυπτο. 

Το δεύτερο ελληνικό αεροσκάφος, ένα C-130, παραμένει στην Αίγυπτο, αναμένοντας οδηγίες, για το ενδεχόμενο  να χρειαστεί να μεταφέρει κι άλλους Έλληνες, εφόσον συνεχιστούν οι απεγκλωβισμοί  όσων παραμένουν στο Σουδάν.
 

Ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων σχετικά με το Σουδάν, από τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια

Για το ζήτημα της επιχείρησης απεγκλωβισμού Ελλήνων από το Σουδάν, ο  Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα ενημερώσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα για την κατάσταση στο Σουδάν, σε συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους τους, αύριο, Τρίτη, 25 Απριλίου και ώρα 12:00, στο Υπουργείο Εξωτερικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top