Οι ημερομηνίες-κλειδιά στον δρόμο για τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων εβδομάδων

Στις επόμενες ώρες θα γίνει η θυροκόλληση του Προεδιρκού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, το οποίο σημαίνει την είσοδο της χώρας και επίσημα σε προεκλογική περίοδο.

Από τα μεσάνυχτα, δηλαδή από την Κυριακή 23 Απριλίου, ξεκινά ο περιορισμός των εμφανίσεων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τους υποψήφιους βουλευτές.

Το διάγγελμα Μητσοτάκη για τις εκλογές – Ποιον περιέγραψε ως εθνικό στόχο

Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να εμφανιστούν μόνο μία φορά σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας και μέχρι δύο φορές σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας.

Προκήρυξε τις εκλογές ο Μητσοτάκης: Έκκληση στους νέους να συμμετέχουν

Από τους περιορισμούς της προηγούμενης παραγράφου εξαιρούνται οι πρόεδροι ή αρχηγοί κομμάτων και οι υποψήφιοι βουλευτές επικρατείας.

Σάλος με δήλωση του εκπροσώπου του ΜέΡΑ25 για πιθανό νέο κλείσιμο τραπεζών

Με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, η Ελλάδα μπαίνει και επίσημα σε προεκλογική περίοδο

Με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, η Ελλάδα μπαίνει και επίσημα σε προεκλογική περίοδο

Δέκα μέρες μετά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου γίνεται η ανακήρυξη των υποψηφίων από τα αρμόδια δικαστήρια και εντός δωδεκαημέρου από σήμερα, λήγει η επίδοση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου των δηλώσεων για την κατάρτιση των συνδυασμών.

Συγκινημένος στην τελευταία ενημέρωση ο Οικονόμου – Με ποια ερώτηση έκλεισε

Έως τις 3 Μαΐου θα κριθεί η τύχη όλων των εκλογικών συνδυασμών, αλλά και του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, με όποια μορφή κι αν εμφανιστεί, ενώ το τελευταίο σαββατοκύριακο που θα επιτρέπονται δημοσκοπήσεις είναι το σαββατοκύριακο 6-7 Μαΐου.

Εκλογές 2023 στο Star: Με την ομάδα που εμπιστεύεσαι καθημερινά    

Η προεκλογική εκστρατεία θα ολοκληρωθεί επίσημα στις 19 Μαΐου. Εκείνη την ημέρα είθισται να ολοκληρώνονται οι προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων. Είθισται να κλείνουν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις με ομιλία του προέδρου του πρώτο σε δύναμη κόμματος στην Αθήνα, εν προκειμένω του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την αμέσως προηγούμενη ημέρα, δηλαδή την Πέμπτη 18 Μαΐου είθισται να πραγματοποιεί στην πρωτεύουσα την κεντρική ομιλία του ο επικεφαλής του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος, εν προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας.

Την Κυριακή 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εκλογές, με τα εκλογικά κέντρα να δέχονται τους ψηφοφόρους από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top