Αποφυλακίζεται τη Μ. Παρασκευή η Εύα Καϊλή - Αυτός θα είναι ο μισθός της

Αποτυπώματα Τζόρτζι και Παντσέρι στις δεσμίδες με τα χρήματα

Αποφυλακίζεται τη Μεγάλη Παρασκευή στις 11:00 ώρα το πρωί (ώρα Βρυξελλών) η Εύα Καϊλή. Το «βραχιολάκι» που αναζητούνταν βρέθηκε και σύφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημτρακόπουλο θα αποφυλακιστεί από τις φυλακές Χάρεν, μετά από απόφαση των δικαστικών αρχών.

 Όπως είπε ο ίδιος, η Καϊλή περιμένει πως και πως να έρθει η ώρα που θα ανοίξει η πόρτα της φυλακής και θα μπορέσει να πάει στο σπίτι της για να αγκαλιάσει το παιδί της. 

Εύα Καϊλή: «Δε βρέθηκαν αποτυπώματά της στις δεσμίδες με τα χρήματα»

«Περιμένω με ανυπομονησία να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι για να βγω από τη φυλακή. Την πρώτη μέρα θέλω απλώς να είμαι στο σπίτι με την κόρη μου. Όλη την ημέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα την βλέπω μόνο δύο φορές τον μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αθωότητά μου» δήλωσε η Εύα Καϊλή. 

Ο «κομμένος» μισθός της Εύας Καϊλή 

Μόλις η Εύα Καϊλή βγει από τη φυλακή, θα ασκεί τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα από το σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τον μισθό της που ως ευρωβουλευτή ανέρχεται σε περίπου 7.000 ευρώ, θα λαμβάνει και το -κομμένο επειδή δε θα παρίσταται- επίδομα της Ολομέλειας όπως λέγεται, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 2.500 ευρώ. Σύνολο δηλαδή 9.500 ευρώ. 

Αυτοί είναι οι όροι αποφυλάκισής της

Η Εύα Καιλή μόλις πάρει το «πράσινο φως» θα πάει στο σπίτι της που βρίσκεται κοντά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θα επιτηρείται 24 ώρες το 24ωρο και θα μπορεί να βγει μόνο με άδεια του Μισέλ Κλεζ και για συγκεκριμένους λόγους.

Δε θα συναντήθεί με τον σύντροφό της, Φρατζέσκο Τζιόρτζι, με τον οποίο θα μπορεί να έχει μόνο τηλεφωνική επικοινωνία.

Αποτυπώματα Τζόρτζι και Παντσέρι στις δεσμίδες

Ο δικηγόρος της αποκάλυψε ότι στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή δεν υπάρχουν τα δακτυλικά της αποτυπώματα.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Star, στις δεσμίδες των χρημάτων εντοπίστηκαν τα αποτυπώματα δύο άλλων κατηγορουμένων για την υπόθεση του Qatar Gate, του συντρόφου της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι και του φερόμενου ως «εγκέφαλου» του κυκλώματος Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι.

Qatar Gate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Παντσέρι

Η πληροφορία αυτή δεν είχε αναφερθεί από τις βελγικές Αρχές και χρειάστηκε βαθιά μελέτη της δικογραφίας προκειμένου να εντοπιστεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτή ήταν η λεπτομέρεια που οδήγησε τον Μισέλ Κλεζ να υπογράψει τελικά την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top