Εύα Καΐλή: «Αλήθεια μου λες; Θα δω το παιδί μου;»

Η πρώτη της αντίδραση στην είδηση της αποφυλάκισής της

Εκτός φυλακής θα βρεθεί πολύ σύντομα η Εύα Καϊλή, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του ανακριτή Κλεζ να την αφήσει ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Η ίδια άκουσε την ευχάριστη είδηση με έκπληξη και δεν πίστευε ότι θα μπορέσει να κρατήσει στην αγκαλιά της την κόρη της μετά από αρκετούς μήνες. 

Εύα Καϊλή: Βγαίνει από τη φυλακή με «βραχιολάκι»

Όπως είπε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος στο Mega η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου συγκινήθηκε στο άκουσμα της είδησης της αποφυλάκισής της, που περίμενε τόσον καιρό.

Η Εύα Καΐλή δέχθηκε με συγκίνηση την απόφαση για την αποφυλάκισή της

Η Εύα Καϊλή δέχθηκε με συγκίνηση την απόφαση για την αποφυλάκισή της

«Η αποφυλάκισή της ήταν γνωστή σε εμάς από τη Μεγάλη Τρίτη το απόγευμα, όταν επικοινώνησε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας των Βρυξελλών και μας ενημέρωσε ότι κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας με τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ, αποφασίστηκε να αποφυλακιστεί η κυρία Καϊλή. Δεσμευτήκαμε ότι μέχρι να έχουμε και τυπικά τη διαταγή του ανακριτή, να μη δημοσιοποιήσουμε τίποτα» είπε, αρχικά, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος περιέγραψε στη συνέχεια την αντίδραση της Εύας Καϊλή.

QatarGate: Ελεύθερος με βραχιολάκι και ο Μαρκ Ταραμπέλα

«Από χθες το βράδυ, όταν της το ανακοινώσαμε, μίλησα μαζί της 4-5 φορές μέχρι να το συνειδητοποιήσει. Είναι η πρώτη φορά που την άκουσα χαρούμενη, είναι η πρώτη φορά που χαμογέλασε και μου είπε "μου λες αλήθεια, Μιχάλη, θα δω το παιδί μου;" Αυτή ήταν η αντίδρασή της, βαθιά ανθρώπινη».

Εύα Καΐλη: Όνειρό της να αποκαταστήσει την αξιοπρέπειά της

Ο κ. Δημητρακόπουλος εξήγησε ότι δε θα γίνει σήμερα το δικαστικό συμβούλιο για να επικυρώσει τη διάταξη του ανακριτή που αφήνει ελεύθερη την Εύα Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή ανυπομονεί να πάρει στην αγκαλιά της ξανά την κόρη της

Η Εύα Καϊλή ανυπομονεί να πάρει στην αγκαλιά της ξανά την κόρη της

«Ουσιαστικά, θα αφεθεί ελεύθερη όταν θα βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι. Το πιθανότερο μέχρι την Παρασκευή να έχει βρεθεί, οπότε και θα αποφυλακιστεί. Το μακρύτερο χρονικό διάστημα είναι μέχρι τη Δευτέρα», είπε και συνέχισε:

Εύα Καϊλή: «Δε θα ομολογήσω κάτι που δεν έκανα, κι ας με κάνουν κομμάτια»

«Το όνειρο της Καϊλή είναι αν θα μπορέσει να επιστρέψει στη χώρα της και να κοιτάξει στα μάτια τους ψηφοφόρους που την εμπιστεύονται τόσα χρόνια. Αυτή είναι η αγωνία της, να μπορέσει να αποκαταστήσει την αξιοπρέπειά της».

Εύα Καϊλή: Σε ξεχωριστό σπίτι από τον Τζόρτζι 

Παράλληλα, ο κ. Δημητρακόπουλος αποκάλυψε πως η Εύα Καΐλή θα μείνει με την κόρη της σε ξεχωριστό σπίτι από τον πρώην σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. 

Καϊλή και Τζόρτζι δε θα μένουν μαζί, μετά από επιθυμία της πρώην αντιπροέδρου της Ευρωβουλής

Καϊλή και Τζόρτζι δε θα μένουν μαζί, μετά από επιθυμία της πρώην αντιπροέδρου της Ευρωβουλής

«Υπάρχουν δύο χώροι» περιέγραψε ο κ. Δημητρακόπουλος, λέγοντας πως «στον έναν μένει ο σύντροφός της και στον άλλον, με δική της επιθυμία, θα μένει μόνη της μαζί με την κόρη της. Δεν είναι κάτι που το διέταξε ο ανακριτής, θα μπορούσαν να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο».

Εύα Καϊλή: «Tις πρώτες έξι εβδομάδες σκεφτόμουν την αυτοκτονία»

Αναφορικά με την επικοινωνία τους, αυτή θα γίνεται τηλεφωνικά και μόνο, ενώ οι μεταξύ τους τηλεφωνικές κλήσεις θα καταγράφονται, καθώς και ο κ. Τζιόρτζι έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η Εύα Καϊλή θα αποφυλακιστεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι μετά από τέσσερις μήνες

Η Εύα Καϊλή θα αποφυλακιστεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι μετά από τέσσερις μήνες

Οι σχέσεις του πρώην ζευγαριού δεν είναι καλές και η κ. Καϊλή δε θέλει να έχει καμία επαφή μαζί του, καθώς θεωρεί ότι εκείνος την ενέπλεξε στο Qatargate.

Από την άλλη η μητέρα της, όταν ενημερώθηκε για την απόφαση του ανακριτή Κλεζ ανακουφίστηκε και χάρηκε που επιτέλους η κόρη της θα επανασυνδεθεί με το παιδί της. 

Εύα Καϊλή: Τι απαντά για το USB και τα 250.000 ευρώ από το Κατάρ

«Μόλις το πληροφορήθηκα, έκανα τον σταυρό μου και είπα ένα ''Δόξα σοι'' στον Θεό. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο προς το παρόν. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ», είπε στον Alpha.

Εύα Καϊλή: Το σκεπτικό της απόφασης για την αποφυλάκισής της

Η απόφαση του ανακριτή Κλεζ για την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή με ηλεκτρονικό βραχιολάκι μετά από τέσσερις μήνες αιφνιδίασε και προκάλεσε αρκετά ερωτήματα. 

Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες που επικαλείται το MEGA, η απόφαση ελήφθη τώρα, καθώς έχουν ελαχιστοποιηθεί οι πιθανότητες αλλοίωσης στοιχείων, διότι μίλησε ο φερόμενος «εγκέφαλος» του QatarGate, Αντόνιο Παντσέρι. Ωστόσο οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν πως η απόφαση δε σημαίνει αθώωση της Εύας Καϊλή, αν και η πλευρά της επιμένει ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή της.

Qatargate: «Καίνε» την Καϊλή ο Παντσέρι και οι συνομιλίες με την αδερφή της

Οι Βέλγοι δικαστές σημειώνουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στις προϋποθέσεις που κρατούσαν την ευρωβουλευτή στις φυλακές. Πάντως, νομικοί κύκλοι, χαρακτηρίζουν «προσχηματική» την αιτιολογία για την υπό όρους αποφυλάκισή της.

Πάντως σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή δε σημαίνει ότι δεν ισχύουν πλέον οι λόγοι για τους οποίους προφυλακίστηκε

Πάντως σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή δε σημαίνει ότι δεν ισχύουν πλέον οι λόγοι για τους οποίους προφυλακίστηκε

Σύμφωνα με το έγγραφο που υπογράφει ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ, οι δικαστές επιμένουν ότι οι λόγοι που την κρατούσαν τόσο καιρό στη φυλακή ακόμη ισχύουν.

Αποφυλάκιση Τζόρτζι: Το καλύτερο «δώρο» γενεθλίων για τη μικρή του κόρη

«Δεδομένου ότι οι λόγοι όπως αναφέρονται στο ένταλμα σύλληψης που επιβεβαίωσαν τα ανακριτικά δικαστήρια, εξακολουθούν να ισχύουν όσον αφορά στον κίνδυνο υποτροπής, συμπαιγνίας και αποφυγής εκτέλεσης της ποινής, ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τη συνέχιση της προληπτικής κράτησης με ηλεκτρονικό βραχιολάκι», αναφέρει.

Politico: Νέος κύκλος για το Qatargate

«Η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην πολύμηνη προσπάθεια των βελγικών αρχών να διαλευκάνουν ποιος μπορεί να ήταν υπό τον έλεγχο ξένων κυβερνήσεων, ενώ εργαζόταν στο Ευρωκοινοβούλιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η διαδικασία οδηγείται σύντομα προς μια δίκη», δήλωσε στο Politico ο Κριστιάν Ντε Βαλκενέερ, καθηγητής ποινικού δικαίου στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λουβέν στο Βέλγιο.

Αποκλειστικό - Εύα Καϊλή: Πάρτι μασκέ για την κόρη της στη φυλακή

«Δεν προϋποθέτει ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί», διευκρίνισε. «Στο Βέλγιο», πρόσθεσε ο Ντε Βαλκενέερ, «η αποφυλάκιση υπό ηλεκτρονική επιτήρηση θεωρείται παράταση του εντάλματος σύλληψης, αλλά με τη μόνη διαφορά ότι το ένταλμα δεν εκτελείται σε φυλακή».

Ωστόσο, οι αρχές σύντομα δε θα έχουν πλέον κανέναν κατηγορούμενο στη φυλακή, κάτι που εγείρει ερωτήματα για το σημείο που βρίσκεται η έρευνα.

Υπενθυμίζεται πως η βελγική Δικαιοσύνη είχε ήδη λάβει πανομοιότυπες αποφάσεις υπέρ του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα προχθές, ο οποίος δηλώνει αθώος, όπως και η Εύα Καϊλή, αλλά και υπέρ του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος φέρεται ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top