Qatargate: «Καίνε» την Καϊλή ο Παντσέρι και οι συνομιλίες με την αδερφή της

«Ο Τζόρτζι πήρε 2,6 εκατ. και η Καϊλή 250.000 ευρώ» - «Βρες το usb»

Καίνε» την Καϊλή ο Παντσέρι και οι συνομιλίες με την αδερφή της / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Σε νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Qatargate προχώρησε ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir και το περιοδικό Knack ο «μετανοημένος» Παντσέρι παραδέχθηκε σε δύο καταθέσεις του στις 2 και 13 Φεβρουαρίου, ότι έλαβε μαζί με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι τουλάχιστον 2,6 εκατομμύρια ευρώ από Κατάρ, Μαρόκο και Μαυριτανία, ως επί το πλείστον σε μετρητά.

Αποφυλάκιση Τζόρτζι: Το καλύτερο «δώρο» γενεθλίων για τη μικρή του κόρη

Μέρος αυτών των ποσών αναδιανεμήθηκε, σε ευρωβουλευτές και βοηθούς βουλευτών μεταξύ 2018 και 2022. Το Κατάρ ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος «πελάτης» της οργάνωσης, της οποίας παραδέχεται ότι ηγήθηκε.

Το Μαρόκο είχε πληρώσει τουλάχιστον 180.000 ευρώ σε μετρητά (πέρα από τα δώρα και τα ταξίδια) και η Μαυριτανία 200.000 ευρώ μόνο στους δύο «συνεργάτες» Παντσέρι και Τζόρτζι».

Εύα Καϊλή: «Κεραυνοί» από Δημητρακόπουλο μετά την αποφυλάκιση Τζόρτζι   

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η προεκλογική εκστρατεία της Καϊλή για τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019 χρηματοδοτήθηκε από το Κατάρ με το ποσό των 250.000 ευρώ.

«Η Καϊλή πληρώθηξε από το Κατάρ για να ασκήσει πίεση στον πρόεδρο της FIFA»

Ο Παντσέρι είπε επίσης ότι χρηματοδοτήθηκε από το Κατάρ και η εκστρατεία της Σουσάνα Καμούσο για την ηγεσία της Παγκόσμιας Ένωσης Συνδικάτων. Επίσης, είπε ότι η Εύα Καϊλή δέχθηκε χρήματα για να ασκήσει πίεση στον επικεφαλής της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, για να λυθεί το πρόβλημα της βίζας.

QatarGate: Γιατί απομακρύνεται το ενδεχόμενο να αποφυλακιστεί και η Καϊλή;

Σύμφωνα με όσα είπε ο Παντσέρι στις ανακρίσεις, η Εύα Καϊλή είχε προσκληθεί στην έναρξη του Μουντιάλ στο Κατάρ και από τον Ινφαντίνο.

«Το θέμα της βίζας για τους πολίτες του Κατάρ ήταν υπό συζήτηση και οι Γάλλοι είχαν εχθρική στάση. Ο Τζόρτζι μου είπε ότι είχε ζητήσει από τον Ινφαντίνο να μιλήσει στον Εμανουέλ Μακρόν, ώστε να αρθεί η απαγόρευση. Δεν ξέρω αν το έκανε», είπε ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής.

QatarGate: Εκτός φυλακής με βραχιολάκι ο σύντροφος της Καϊλή

Για τον σύντροφο της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι, είπε πως «συμφωνήθηκε να αναλάβει τον ρόλο του βοηθού του ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο. Τα χρήματα πήγαν στο σπίτι του, ένα εκατομμύριο και 250 χιλιάδες ευρώ μετρητά. Υπήρχαν ακόμη 250 χιλιάδες ευρώ για μένα και για εκείνον».

Καϊλή στην αδερφή της: «Πάρε το USB (στικάκι) που είναι δίπλα στον καθρέπτη»

Την Ελληνίδα ευρωβουλευτή «καίνε» και οι συνομιλίες με την αδερφή της από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου, οι οποίες καταγράφηκαν από τις βελγικές αρχές και περιλαμβάνονται στη δικογραφία για το Qatargate.

Αποκλειστικό - Εύα Καϊλή: Πάρτι μασκέ για την κόρη της στη φυλακή

Από το περιεχόμενο των συνομιλιών προκύπτει η αγωνία της Καϊλή για την έκβαση της υπόθεσης στην οποία είναι κατηγορούμενη, ενώ αποκαλύπτονται συνεννοήσεις για τη μίσθωση ακινήτων, έτσι ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις οικονομικές τους ανάγκες.

«Η Εύα σκέφτεται να νοικιάσει ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι ώστε να έχει ένα εισόδημα», αναφέρεται στο έγγραφο.
H Εύα και Μανταλένα Καϊλή μιλούν ακόμη για την ανάγκη να κλείσουν ή να μετονομάσουν εταιρείες συμφερόντων τους: «Θα αλλάξουν το όνομα της εταιρείας Madegroup σε Hard, θα αλλάξουν επίσης και έδρα», σημειώνουν οι Βέλγοι αστυνομικοί.

Δημητρακόπουλος: «Ο Παντσέρι θα κατηγορήσει και τον Πάπα για να σωθεί»

Υπό συζήτηση τελεί και το ενδεχόμενο να κλείσουν την εταιρεία Real Estate με επωνυμία, «Aria» που είχαν προσφάτως συστήσει από κοινού στο κέντρο της Αθήνας οι Καϊλή και Τζόρτζι.

Σε συνομιλία με τον πατέρα της το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου, ο τελευταίος «δηλώνει μετανιωμένος που έκανε μια κίνηση πανικού παίρνοντας τη βαλίτσα», ενώ κάνουν χιούμορ λέγοντας ότι είναι είναι σαν να παρακολουθούν «σκοτεινή ταινία με τους ίδιους σε ρόλο πρωταγωνιστών».

Φυσικά, δεν λείπουν οι αναφορές στην κόρη της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, αλλά και στον «ανώριμο» όπως τον χαρακτηρίζουν σύντροφό της Φρατσέσκο Τζόρτζι, για τον οποίο αναφέρουν ότι έχει «λυγίσει από τον φόβο» καθώς και ότι «έπαιζε με τη φωτιά».

Σβεν Μαρί για Εύα Καϊλή: Μένει στη φυλακή γιατί πιστεύουν τον Παντσέρι

Κάποιες συνομιλίες γεννούν ερωτήματα και υποψίες, δίχως πάντως να είναι σαφές εάν έχουν ή όχι ποινικό ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, Εύα και Μανταλένα μιλούν για το πότε θα επικοινωνήσουν με τον υπουργό για το θέμα του «Στέργιου» δίχως να αποσαφηνίζεται περί τίνος πρόκειται, ενώ το πρωί της 8ης Ιανουαρίου η Εύα Καϊλή ακούγεται να δίνει στην αδελφή της οδηγίες προκειμένου να εντοπίσει «εκεί που υπάρχει ένας καθρέφτης» μια παλιά συσκευή κινητού και κάποια USB, τα οποία χαρακτηρίζει «σημαντικά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top