Εύα Καϊλή: «Tις πρώτες έξι εβδομάδες σκεφτόμουν την αυτοκτονία»

Όσα αποκάλυψε Ιταλίδα ευρωβουλευτής που την επισκέφθηκε στη φυλακή

 «Tις πρώτες έξι εβδομάδες σκεφτόμουν την αυτοκτονία», λέει η Εύα Καϊλή / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Αποκαλύψεις για την ψυχολογική κατάσταση της Εύας Καϊλή έκανε η Ιταλίδα ευρωβουλευτής Deborah Bergamini, η οποία επισκέφθηκε στη φυλακή την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Εύα Καϊλή: Ζητά την αποφυλάκισή της με νέα έφεση

«Είμαι αθώα, θα το αποδείξω, αλλά δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο. Ναι, τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης, μέρος της οποίας είναι μια προκατάληψη, μια προκατάληψη που ούτως ή άλλως υπάρχει εναντίον βουλευτών και πολιτικών από τη νότια Ευρώπη. Οι Μαλτέζοι, οι Έλληνες, οι Ιταλοί και ούτω καθεξής».

Αυτά φέρεται να είπε η Καϊλή από τις φυλακές του Χάρεν, όπου κρατείται από τις 9 Δεκεμβρίου 2022, κατηγορούμενη ότι χρηματίστηκε από το Κατάρ για να επηρεάσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Η Εύα Καϊλή στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, το 2009/ Eurokinissi Βερβερίδης Βασίλης

Η Εύα Καϊλή στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, το 2009/ Eurokinissi Βερβερίδης Βασίλης

«Η Εύα Καϊλή σκέφτηκε την αυτοκτονία»

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε η Ιταλίδα ευρωβουλευτής στην ιταλική εφημερίδα Corriere, η Καϊλή της εκμυστηρεύτηκε ότι «τις πρώτες έξι εβδομάδες σκεφτόταν την αυτοκτονία. Αρκετές φορές. Τότε κάτι μου έκανε κλικ». Αυτό το κλικ, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν η επιλογή του Παντσέρι να συνεργαστεί με τις αρχές, ο οποίος, όπως φέρεται να λέει η πρώην ευρωβουλευτής ήταν ιδιαίτερα χειριστικός με τον σύντροφο της, τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι. 

Qatargate: Με οξεία κατάθλιψη ο Παντσέρι - Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι;

Σύμφωνα με την Ιταλίδα ευρωβουλευτή, η Καϊλή εκθείασε το θάρρος της γιατί «είναι η πρώτη βουλευτής που έρχεται εδώ στη φυλακή για να δει πώς είμαι. Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει κανείς. Κανείς από το κόμμα μου, κανείς από την Ελλάδα μου».

Πρόσθεσε δε ότι «Μετά τον σάλο των πρώτων ημερών αυτής της υπόθεσης, κανείς δε μιλάει πια γι' αυτό. Με αγνοούν, με έχουν ξεχάσει ή μάλλον με έχουν διαγράψει».

Αποφυλάκιση Τζόρτζι: Το καλύτερο «δώρο» γενεθλίων για τη μικρή του κόρη

Το πρώτο μέλημα, ωστόσο, παραμένει η δύο ετών κόρη της, λέει ο Bergamini που υπογραμμίζει ότι «η Δικαιοσύνη θα διαπιστώσει αν η Καϊλή είναι αθώα ή όχι. Αλλά η κόρη της δε φταίει. Αντιθέτως, βιώνει μια διαλυμένη στοργή που θα έχει συνέπειες στη ζωή της».

Εύα Καϊλή: Πώς περνά τις ώρες στο κελί της

Στο μονόκλινο κελί της, η Καϊλή έχει αρχίσει να μελετά γαλλικά και ολλανδικά. «Όταν τελειώσει αυτό», λέει, «θέλω να αρχίσω να ασχολούμαι ξανά με την πολιτική». 

Εύα Καϊλή: Τι απαντά για το USB και τα 250.000 ευρώ από το Κατάρ

Η Bergamini την περιέγραψε ως συναισθηματικά καταπονημένη, αλλά μαχητική, όχι καταθλιπτική. Βγάζει το συμπέρασμα, αναπολώντας τη στιγμή που τη χαιρέτησε πριν βγει από τη φυλακή, ότι όταν μια ισχυρή γυναίκα πέφτει, νέα, όμορφη και ανερχόμενη όπως είναι, υπάρχει ένα είδος συλλογικής αυταρέσκειας. Ίσως, ασυνείδητη, αλλά δυστυχώς ευρέως διαδεδομένη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top