Επέστρεψε στα ψηφοδέλτια ο Πολάκης: «Σιγά μην τους κάναμε το χατίρι»

Ομόφωνη η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ - Βέλη από ΝΔ

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε ο Παύλος Πολάκης, μετά από ένα σίριαλ που ξεκίνησε από πιθανή διαγραφή του και διάρρηξη των σχέσεων με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Τσίπρας ανοίγει δρόμο για την επιστροφή Πολάκη

Η επιστροφή του κ. Πολάκη στις υποψηφιότητες της Κουμουνδούρου για τις εκλογές έγινε με ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Σιγά μην τους κάναμε το χατίρι», έγραψε ο ίδιος, λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης, αναρτώντας και μια φωτογραφία του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πολάκης: Ζήτησε «συγγνώμη» από τον Τσίπρα σε επιστολή του 

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανοίξει την πόρτα για την επιστροφή του βουλευτή Χανίων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της Αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά. Και αυτό, όντως, αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία

Δημοσκοπήσεις μετά τα Τέμπη: Μειώθηκε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

«Παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της Αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά. Και αυτό, όντως, αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του, ο Παύλος Πολάκης κινήθηκε στο ίδιο κλίμα με τη χθεσινή επιστολή του, στην οποία ανέφερε ότι με τις πρόσφατες αναρτήσεις του δεν είχε καμία πρόθεση να αμφισβητήσει τον Αλέξη Τσίπρα και τα συλλογικά όργανα.

Ο βουλευτής Χανίων εμφανίστηκε μετανιωμένος και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενότητα του κόμματος, ενόψει των εκλογών

ΝΔ: Αποδείχθηκε ξανά, ο «πολακισμός» είναι ταυτισμένος με τον κ. Τσίπρα

«Με τα όσα τραγελαφικά έγιναν με τον κ. Πολάκη, αποδείχθηκε  για άλλη μια φορά, ότι ο “πολακισμός” είναι ταυτισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μία από τις γνωστές κωλοτούμπες του, πήρε πίσω τα περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια του κ. Πολάκη, δίχως ο βουλευτής να πάρει πίσω τις αθλιότητες που είχε αναρτήσει για δημοσιογράφους και δικαστές. Πρόκειται για την πιο τρανταχτή διάψευση κάποιων που διαφήμιζαν υποτιθέμενη στροφή του κ. Τσίπρα προς το κέντρο, αφού κέντρο και Πολάκης δεν χωρούν στην ίδια πρόταση. Ο κ. Πολάκης ήταν και παραμένει το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα», καταλήγει.

Οικονόμου: 17 μέρες ήταν αρκετές για να επιστρέψει ο πολακισμός

«17 μέρες ήταν αρκετές για να επιστρέψει ο πολακισμός (προς το παρόν) στη ρητορική, το ύφος, το περιεχόμενο και τα λόγια του κ. Τσίπρα ακόμη και για μια τέτοια τραγωδία», αναφέρει σε τοποθέτησή του ο Γιάννης Οικονόμου.

«Με ψέματα και λαϊκισμό, με συκοφαντίες και ανακρίβειες. Από εκείνους που πορεύονται αγκαλιά με το βαθύ κράτος του παλαιοσυνδικαλισμού και αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης και αξιολόγησης, δεν περιμένουμε τίποτα διαφορετικό από το «φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ». Απέναντι στην άχαρη αντιπαράθεση για ένα τραγικό γεγονός που αμετανόητα επιδιώκουν, εμείς επιμένουμε: καμία συγκάλυψη, ασφαλής επανεκκίνηση των τρένων, ανασυγκρότηση των σιδηροδρόμων», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΑΣΟΚ: Άδοξο τέλος στη δήθεν μετριοπαθή στροφή του Τσίπρα

Με αιχμές σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει στα ψηφοδέλτια ο Παύλος Πολάκης.

«Ο κ. Τσίπρας κατά την εισήγησή του για την επιστροφή Πολάκη δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι “το κόμμα των διαγραφών και των προγραφών”. Προφανώς η παρατήρηση αυτή αφορά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η επιστροφή Πολάκη σημαίνει και ανοχή των προγραφών που εξαπέλυσε προ 20 ημερών εναντίον δημοσιογράφων και δικαστών», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Επιπλέον σκωπτικά τονίζει ότι «η δήθεν μετριοπαθής στροφή του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα λήγει άδοξα, είχε ξεκινήσει υπό ημερολογιακά δυσοίωνους όρους, καθώς είχε συμπέσει με την Κυριακή της Αποκριάς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top