Την παραίτηση Θεοδωρικάκου ζήτησε από τον Μητσοτάκη o Βαρουφάκης

«Σε καμία χώρα δε βγαίνει υπουργός να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη» 

Δριμεία κριτική άσκησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, σχετικά με τις δηλώσεις του για την ταυτότητα των δραστών της εναντίον του επίθεσης.         

Ξυλοδαρμός Βαρουφάκη στα Εξάρχεια! 

«Μόλις κατέθεσα στην ανακρίτρια ανηλίκων για το γνωστό περιστατικό. Θέλω να την ευχαριστήσω για τη δουλειά που κάνει, και εκείνη και οι συνεργάτες της», ανέφερε σε σημερινή του δήλωση ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. «Εμείς στο ΜέΡΑ25 σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη, παρά το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη έχει δεχτεί πολλά χτυπήματα. Η αξιοπιστία της όπως και η αξιοπιστία του Κοινοβουλίου, όλων των θεσμών βρίσκονται στο πάτωμα μετά από 13 χρόνια μνημονίων. Ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη σημαίνει ότι την αφήνουμε να κάνει τη δουλειά της», είπε και πρόσθεσε:

Συνελήφθη 19χρονος για την επίθεση στον Βαρουφάκη 

«Εγώ αυτή τη στιγμή, κάνοντας χρήση της ευγένειάς σας να είστε εδώ, μεταφέρω στον πρωθυπουργό την απαίτηση του ΜέΡΑ25 για αποπομπή του κ. Θεοδωρικάκου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη». Όπως υποστήριξε, «ο κ. Θεοδωρικάκος τόλμησε δύο ώρες πριν την κατάθεση του πρώτου αυτόπτη μάρτυρα να διαρρεύσει και να κάνει δηλώσεις ότι τους βρήκε. Ουσιαστικά έχρισε τον εαυτό του ταυτόχρονα ανακριτή, εισαγγελέα, δικαστή και ένορκο. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα υπουργός δεν βγαίνει να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη και μάλιστα με το γνωστό θράσος του κ. Θεοδωρικάκου. Είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία».

Επεισόδια στο Σύνταγμα για τα Τέμπη: 14 προσαγωγές, οι 3 συλλήψεις

«Είδαμε πώς συμπεριφέρθηκε η αστυνομία χθες στο τέλος της σημαντικής αυτής πορείας στο κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν διστάζει να δημιουργήσει συνθήκες βίας σε αυτήν την πόλη, σε αυτήν τη χώρα για καθαρά προεκλογικούς δικούς του λόγους και του κόμματός του», τόνισε και κατέληξε: «Ξέρω ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να τον αποπέμψει, έτσι θα επιβεβαιώσει ότι η Μητσοτάκης ΑΕ επενδύει, όχι μόνο στη διάλυση όλων των δημόσιων αγαθών αλλά και, στη δημιουργία συνθηκών που εγκυμονούν δύσκολες και δυσοίωνες καταστάσεις σε αυτή τη χώρα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top