Ξυλοδαρμός Βαρουφάκη στα Εξάρχεια! 

Του επιτέθηκαν σε εστιατόριο στη Βαλτετσίου

Επίθεση σε βάρος του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη σημειώθηκε πριν από λίγο σε εστιατόριο στα Εξάρχεια! 

Βαρουφάκης: Είχα συμφωνήσει με Τσίπρα για επιστροφή στη δραχμή αν χρειαστεί

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 βρισκόταν στο εστιατόριο «Γιάντες», όταν απρόκλητα δέχθηκε επίθεση από ομάδα αρκετών ατόμων τα οποία τον ξυλοκόπησαν! 

ΚΚΕ – ΜέΡΑ25: Το δημοσίευμα για Βαρουφάκη, η επίθεση αγάπης και η… χυλόπιτα

Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης φέρεται να γρονθοκοπήθηκε ακόμα και όταν βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος.    

Να σημειωθεί ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πέσει θύμα βίαιης επίθεσης στα Εξάρχεια και το 2015.     

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου υποβάλλεται και σε εξετάσεις για την κατάσταση της υγεία του. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο επίσης για τραυματισμό στη μύτη (ενδεχομένως κάταγμα). 

 Στο νοσοκομείο μεταβαίνει και κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να πληροφορηθεί τι ακριβώς συνέβη.    

Οικονόμου: Καταδικάζουμε την επίθεση - Στη Δημοκρατία μας δε χωρούν τραμπουκισμοί

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη¨  

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Επικοινωνία Θεοδωρικάκου με Βαρουφάκη   

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικακος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιάννη Βαρουφάκη, του ευχήθηκε περιαστικά και τον διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Βαρουφακης είχε αποδεσμεύσει τους δύο αστυνομικούς του και δεν τον συνόδευαν στο εστιατόριο όπου βρισκόταν στα Εξάρχεια όπου και δέχθηκε επίθεση αγνώστων.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Λίγο μετά την επίθεση στον Βαρουφάκη, το Μέρα25 εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, χαρακτηρίζοντας την επίθεση «φασιστική και τραμπούκικη»: 

«Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25. Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι.

Εμείς δε φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ.».

                  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top