Πολιτική κόντρα με «φόντο» τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Αφορμή καταγγελίες για το αδιάβλητο του διαγωνισμού

Αντικείμενο αντιπαράθεσης κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ έγινε ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Αφορμή καταγγελίες που είδαν το φως για το αδιάβλητο του διαγωνισμού.

ΑΣΕΠ: Οι 5.124 προσλήψεις μόνιμων στο Δημόσιο - Η λίστα με τα υπουργεία

Ο διαγωνισμός διεξήχθη το περασμένο Σάββατο και συμμετείχαν 76.000 υποψήφιοι.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ράνιας Τραγόμαλλου στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, 1.200 εξ αυτών σκοπεύουν να κινηθούν δικαστικά και να προσβάλουν τη διαδικασία, καθώς, όπως λένε, υπήρξε διαφορά στους χρόνους έναρξης στα κέντρα εξέτασης και τα θέματα θα μπορούσαν να έχουν διαρρεύσει. Επίσης καταγγέλλουν ότι σε κάποια εξεταστικά επέτρεπαν τα κινητά.

Οι καταγγελίες έφεραν την πολιτική κόντρα. Με γραπτή δήλωση ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ  Κώστας Ζαχαριάδης αναφέρει επίσης πως επειδή δεν είχαν φωτοτυπηθεί σωστά οι επιλογές των απαντήσεων σε 17 ερωτήσεις ενός μαθήματος αποφασίστηκε να θεωρηθεί ως ορθή οποιαδήποτε επιλογή. Καλεί λοιπόν τον Υπουργό Εσωτερικών να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τα κωμικοτραγικά, όπως τα χαρακτηρίζει, που συνέβησαν στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Το Υπουργείο Εσωτερικών πάντως σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι δεν εμπλέκεται, καθώς το ΑΣΕΠ  είναι ανεξάρτητη Αρχή και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να «μην καθιστά αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαραθέσεως τις επιλογές του ΑΣΕΠ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top