Μητσοτάκης: Αναλαμβάνω την ευθύνη – Ζητώ δημόσια συγγνώμη και πάλι

«Θα κινήσω γη και ουρανό για να ολοκληρωθεί η τηλεδιοίκηση»

«Η σημερινή συνεδρίαση διεξάγεται στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών και της εθνικής οδύνης που διαρκεί», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, στην σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε δημόσια συγγνώμη για ακόμη μια φορά: «Θα επαναλάβω τη δημόσια συγγνώμη στο όνομα όλων όσων κυβέρνησαν, αλλά και προσωπικά. Αναλαμβάνω την ευθύνη, δε θέλουμε να κρυφτούμε πίσω από μία σειρά ανθρώπινων λαθών».

Στο Μαξίμου Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για την ασφάλεια των τρένων

«Αν το έργο της τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί αυτό το δυστύχημα θα ήταν αδύνατο να είχε συμβεί. Η τεχνολογία θα μας είχε βοηθήσει να αποτρέψουμε το αδιανόητο: για πολλά χιλιόμετρα δυο τρένα να κινούνται στην ίδια γραμμή σε πορεία σύγκρουσης», υπογράμμισε.

Επιστολή Μητσοτάκη σε Ντογιάκο: Σε προτεραιότητα η έρευνα για τα Τέμπη

«Θα κινήσω γη και ουρανό» για να ολοκληρωθεί το έργο της τηλεδιοίκησης», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός

Τέμπη: Καμία νύξη για τη διεξαγωγή των εκλογών - Τα πιθανότερα σενάρια

Ο πρωθυπουργός ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες για τις αποζημιώσεις και την στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών της τραγωδίας στα Τέμπη.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι «θα κινήσω γη και ουρανό» για να ολοκληρωθεί το έργο της τηλεδιοίκησης προσθέτοντας ότι «αυτό θα συμβεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού».

Τέμπη: Επί 17 λεπτά ο μηχανοδηγός του Intercity προσπαθούσε να βρει κάποιον

Συνεχίζοντας, κάλεσε τους υπουργούς της κυβέρνησης  να ανατρέψουν το «προβληματικό κράτος» παρά τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν. Όπως χαρακτηριστικά τους είπε, το «ποτέ ξανά» για την τραγωδία των Τεμπών θα πρέπει να μετατραπεί σε «τώρα ή ποτέ».

Τέμπη: Νέο ανατριχιαστικό βίντεο από το φλεγόμενο βαγόνι μετά τη σύγκρουση

«Η απάντησή μας είναι “τώρα”. Και μάλιστα προσπαθώντας περισσότερο και με μεγαλύτερο πείσμα. Πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, ξεκινώντας άμεσα», σημείωσε.

Βαρύ το κλίμα στο υπουργικό συμβούλιο μετά την τραγωδία στα Τέμπη

«Το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι να μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση για το ποιος φταίει. Όλοι φταίμε, ας το ομολογήσουμε με θάρρος» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός επισημαίνοτας και τον ρόλο των συντεχνιών που εμπόδιζαν την αξιολόγηση. Ωστόσο, όπως εξήγησε, «τον επιμερισμό των ευθυνών θα τον κάνει η Δικαιοσύνη, γρήγορα και στον ανώτατο βαθμό».

Τέμπη: «Δάγκωνα γυαλιά, το αίμα έτρεχε ποτάμι»

«Η τραγωδία έγινε με εμάς στο τιμόνι της χώρας. Μπορώ να εγγυηθώ απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα για να εντοπιστούν τα σφάλματα» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποιός αναφέρθηκε και στους διαλόγους που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας: «Ακούγοντας τους διαλόγους αισθάνθηκα οργή και ντροπή. Έχω όμως μια υποχρέωση να μετατρέψω τα συναισθήματα σε δημιουργική δράση και αυτό υποσχέθηκα στην μητέρα του αδικοχαμένου μηχανοδηγού Σπύρου Βούλγαρη».

Τέμπη: Στον σταθμάρχη και τον μηχανοδηγό τα «ρίχνει» ο επιθεωρητής

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top