Πανελλήνιος διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις στις 4 Μαρτίου

Πάνω από 108.000 υποψήφιοι θα συμμετέχουν

Πανελλήνιος διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Το Σάββατο 4 Μαρτίου οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα  εξεταστικά κέντρα 43 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας για να εξεταστούν σε δύο μαθήματα / Βίντεο: ΕΡΤ

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του μεγάλου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στις 4 Μαρτίου έχει ξεκινήσει.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού εισάγουμε μία αξιοκρατική, ακέραιη και αδιάβλητη διαδικασία μέσα από την οποία θα αναδειχθούν οι καταλληλότεροι άνθρωποι για να καλύψουν τις ανάγκες της Δημόσιας Διοίκησης σε ανθρώπινο δυναμικό. Στόχος μας είναι να επιλέξουμε τα κατάλληλα πρόσωπα στην κατάλληλη θέση», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Στις 4 Μαρτίου ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Από τον διαγωνισμό, στον οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή 108.229 υποψήφιοι, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, θα προκύψει μια δεξαμενή επιτυχόντων για τις προσλήψεις στο Δημόσιο την επόμενη διετία.

Πανελλήνιος διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Πού θα βρείτε σε ποιο κέντρο πρέπει να πάτε

Το Σάββατο 4 Μαρτίου οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα  εξεταστικά κέντρα 43 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας για να εξεταστούν σε δύο μαθήματα:

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Ανακοινώθηκαν το πρόγραμμα και τα εξεταστικά κέντρα

-    Στις 09:00 στην Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας με μέγιστη διάρκεια εξέτασης τις 2 ώρες και 45 λεπτά

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του μεγάλου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στις 4 Μαρτίου έχει ξεκινήσει

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του μεγάλου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στις 4 Μαρτίου έχει ξεκινήσει

-    Στις 14:30 στις Γενικές Γνώσεις, με διάρκεια εξέτασης 2 ώρες και 30 λεπτά. Και στα δύο μαθήματα οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα μία ώρα νωρίτερα. 

ΑΣΕΠ: Οι 5.124 προσλήψεις μόνιμων στο Δημόσιο - Η λίστα με τα υπουργεία

Η αναζήτηση του Κέντρου που αντιστοιχεί στον κάθε υποψήφιο μπορεί να εντοπιστεί από την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) με την εισαγωγή: ΑΦΜ, ή ΑΜΚΑ, ή αριθ. Ταυτότητας.

Πανελλήνιος διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Πώς θα γίνει η εξέταση 

Η εξέταση και των δύο μαθημάτων θα γίνει με την μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών.

Πάνω από 8.400 θέσεις εργασίας για Αστυνομία, Πυροσβεστική, Στρατό

Στον διαγωνισμό οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις γνώσεων γενικού περιεχομένου, καθώς και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας, η οποία αντικαθιστά την εργασιακή εμπειρία, που πλέον θα έχει σημαντικά μικρότερη βαρύτητα από άποψη μορίων. Κυριότερη μέθοδος εξέτασης είναι οι ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών (multiple choice).

ΔΥΠΑ: Προσλήψεις άνεργων με μισθό έως 1.000 ευρώ για 7 χρόνια

Οι συντελεστές βαρύτητας είναι 50% για κάθε μάθημα και επιτυχόντες θα είναι όσοι περάσουν τη βάση των 55 μονάδων για κάθε μάθημα/δοκιμασία και συνολικά.

Στη συνέχεια οι επιτυχόντες μπαίνουν σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα συγκροτώντας τη λεγόμενη «δεξαμενή».

Σε δεύτερο στάδιο, θα ακολουθήσει η απορρόφησή τους μετά από ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, στους φορείς, που θα υποβάλλουν προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων/ειδικοτήτων σε φορείς του Δημοσίου – κεντρική διοίκηση, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ανεξάρτητες αρχές, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, υπό την εποπτεία υπουργείου και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top