Στην Αθήνα ο Άντονι Μπλίνκεν: Συνάντηση με Μητσοτάκη και Δένδια

Ελληνοτουρκικά και πόλεμος στην Ουκρανία στην ατζέντα της συνάντησης

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας και θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια

Μπλίνκεν: Η Κίνα σκέφτεται να δώσει όπλα σε Ρωσία για πόλεμο σε Ουκρανία

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών φτάνει στην Αθήνα μετά τη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου και τη χθεσινή του επίσκεψη στην Τουρκία, όπου είχε την ευκαιρία να δει το μέγεθος της καταστροφής από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Ο πρωθυπουργός θα δεχθεί στις 19:30 τον κ. Μπλίνκεν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Στον αέρα» η επίσκεψη Μπλίνκεν στην  Άγκυρα – ΗΠΑ σε Τουρκία: Είστε ψεύτες

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό, θα έχει συνάντηση και με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, καθώς και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Στην ατζέντα των συναντήσεων αναμένεται να βρεθούν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, η Ανατολική Μεσόγειος, με ξεχωριστή παράμετρο την Τουρκία, ενεργειακά ζητήματα, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η ένταξη Σουηδίας και Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ.

ΗΠΑ: Με άδεια χέρια έφυγε ο Τσαβούσογλου από τη συνάντηση με Μπλίνκεν

Παρουσία του Άντονι Μπλίνκεν, πρόκειται να ξεκινήσει και ο τέταρτος γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ στις 21 Φεβρουαρίου.

Η ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη - Μπλίνκεν

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν πως η Αθήνα αναγνωρίζεται ως μία περιφερειακή δύναμη που προασπίζεται τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή και η επίσκεψη Μπλίνκεν επιβεβαιώνει την αναβάθμιση του ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα ως ένας αξιόπιστος εταίρος των ΗΠΑ.

Μπλίνκεν: Απαντά στις απειλές Ερντογάν για στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

Οι ΗΠΑ επιθυμούν τη διατήρηση των ήπιων τόνων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και η Τουρκία να μην επανέλθει στην εμπρηστική ρητορική του προηγούμενου διαστήματος.

Μετά την συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης θα παραθέσει δείπνο στον κ. Μπλίνκεν παρουσία των κ.κ. Δένδια και Παναγιωτόπουλου, ενώ αύριο Τρίτη θα ξεκινήσει στο υπουργείο Εξωτερικών ο τέταρτος γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top