Τουρκία: Οχηματαγωγό με βοήθεια στέλνει η Ελλάδα

Αναζητούνται κρουαζιερόπλοια

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συνεχίσει να ενισχύει την Τουρκία όπως μπορεί κάτι που μετρά, όπως φαίνεται και στο πολύ καλύτερο κλίμα που είδαμε στην επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Αντιόχεια. 

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o πολιτικός αναλυτής και παρουσιαστής, Γιώργος Ευγενίδης, η έμπρακτη βοήθεια της χώρας μας και μάλιστα διμερώς, όχι στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού, προς την Τουρκία φαίνεται πως έχει "γράψει" καλά με τους γείτονες. Η εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αυτή να συνεχιστεί. 

Τσαβούσογλου: «Είμαι πολύ χαρούμενος με την παρουσία Δένδια»

Έτσι, πιθανώς την Τετάρτη θα αναχωρήσει το οχηματαγωγό πλοίο που θα μεταφέρει φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια που έχει ήδη συγκεντρωθεί. Επίσης στην Πολιτική Προστασία έχουν εξετάσει σενάριο να βρεθεί κάποιο κρουαζιερόπλοιο για να στεγαστούν Τούρκοι σεισμόπληκτοι, ώστε να μεταφερθούν στη συνέχεια σε άλλη περιοχή. 

«Ήρεμα νερά» βλέπει η Αθήνα στον απόηχο της επίσκεψης Δένδια 

Όλων τούτων δοθέντων και καθώς η τουρκική πολιτική ηγεσία είναι σε προφανές σοκ από τον σεισμό και τις χιλιάδες των θυμάτων, στην Αθήνα θεωρούν ότι το κλίμα για τους επόμενους μήνες θα είναι ήπιο. Τα «ήρεμα νερά» που λέγαμε πέρυσι τέτοια εποχή, τουλάχιστον ως τις εκλογές. Μάλιστα, ανώτατη διπλωματική πηγή έλεγε στο Star ότι το κλίμα σήμερα με τον Τσαβούσογλου ήταν ακόμα θερμότερο από αυτό που είδαμε στην κάμερα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top