Τηλεκπαίδευση και χιόνι: H απάντηση της Κεραμέως στην ανάρτηση του Φίλη

«Τα παιδιά θα ήταν στο σκοτάδι αν ήταν υπουργός Παιδείας στην πανδημία​​​​»

H απάντηση της Νίκης Κεραμέως στην ανάρτηση του Φίλη για την τηλεκπαίδευση και το χιόνι- βίντεο ΣΚΑΪ

Την απάντησή της στον Νίκο Φίλη, ο οποίος με ανάρτησή του προέτρεπε τους μαθητές να κλείσουν τις οθόνες και να βγουν για παιχνίδι στο χιόνι, έδωσε η υπουργός Παιδείας.

Η Νίκη Κεραμέως, καλεσμένη στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, σχολίασε το όσα υποστήριξε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για την τηλεκπαίδευση και το χιόνι.

Νίκος Φίλης: «Τα παιδιά να κλείσουν την οθόνη και να χαρούν το χιόνι»

«Η κακοκαιρία «Barbara» καλά κρατεί και το κράτος συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του» είπε αρχικά η υπουργός. 

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι «τη Δευτέρα είχαμε 37.000 διαδικτυακές τάξεις, που λειτούργησαν παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Εχουμε πλέον ένα εκπαιδευτικό σύστημα που μπορεί στη διάρκεια μίας ώρας, να μεταπηδήσει από τη διά ζώσης εκπαίδευση στην εξ αποστάσεως. Η τηλεκπαίδευση λειτούργησε κανονικά χωρίς τεχνικά προβλήματα. Αλλά πόσο υποτιμητικό για τους εκπαιδευτικούς είναι αυτό που λέει ο κ. Φίλης;»

Αυτό το επίτευγμα της τηλεκπαίδευσης πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και τους γονείς

Η υπουργός Παιδείας τόνισε επίσης ότι το παιχνίδι είναι μέρος της ζωής και πως «θέλουμε τα παιδιά να παίζουν, αλλά το ένα δεν αποκλείει το άλλο». Σημείωσε δε, ότι τα σχολεία είναι κλειστά για τρίτη μέρα και μπορούν τα παιδιά να κάνουν μάθημα ως το μεσημέρι κι έπειτα να παίξουν με το χιόνι. 

H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως- Eurokinissi

H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως- Eurokinissi

«Πόσο θλιβερή είναι η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη, για πολλούς λόγους. Πρώτον, γιατί επιτέλους έχουμε έναν μηχανισμό που προβλέπει τη δυνατότητα να μην διακόπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία, όχι με τον ίδιο τρόπο. Κανείς δε λέει ότι η τηλεκπαίδευση είναι το ίδιο. Δεύτερον, όπως θέλουμε από το κράτος, τα νοσοκομεία, η αστυνομία να λειτουργούν εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών, με τον ίδιο τρόπο απαιτούμε και το σχολείο. Τρίτον, οι γονείς δουλεύουν. Όταν λέει ο κ. Φίλης κατεβείτε στον χιονιά, ποιος γονιός τα παρατάει όλα, δεν έχει δουλειά, δεν έχει τίποτα, καμία υποχρέωση και λέει παιδιά τέσσερις μέρες παίζουμε;».

«Αυτό που λέει ο κ. Φίλης, είναι η λογική της εξίσωσης όλων προς τα κάτω, η λογική της κοπάνας. Σας θυμίζω ότι ο κ. Φίλης στην πανδημία, ήταν αντίθετος στην τηλεκπαίδευση. Αν ήταν υπουργός Παιδείας, τα παιδιά θα ήταν στο σκοτάδι για περίπου 6- 7 μήνες. Αυτό πρεσβεύει ο κ. Φίλης, τον λαϊκισμό», κατέληξε η Νίκη Κεραμέως.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top