Στη δημοσιότητα η επιστολή Τσίπρα σε Ράμμο - Συνέχεια στην κόντρα   

ΝΔ: Ομολογούν ότι ο Τσίπρας έδωσε τα ονόματα – Πώς τα γνώριζε;

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τη «μάχη» Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές στη Βουλή και την επιστολή Τσίπρα σε Ράμμο 

Συνεχίζεται η «μάχη» Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές και μετά την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής στη Βουλή, η οποία καταψηφίσθηκε. 

Πρόταση δυσπιστίας: Καταψηφίστηκε με 156 ψήφους έναντι 143

Μετά τη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο.    

επιστολή Τσίπρα σε Ράμμο

Η επιστολή Τσίπρα σε Ράμμο που έδωσαν στη δημοσιότητα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ  

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, απευθύνθηκε στον κ. Τσίπρα και τον ρώτησε πού βρήκε τα ονόματα που ανέφερε και όπως είπε εμπεριέχονταν στην επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου. «Σας ρωτάω κάτι απλό κ. Τσίπρα. Στην απόρρητη επιστολή που αποκαλύψατε, υπήρχαν ονόματα ή όχι;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας πως «και σας ρωτώ γιατί στην επιστολή που μου έστειλε εμένα ο κ. Ράμμος δεν υπήρχαν ονόματα».    

Μητσοτάκης: Τα έξι ονόματα που είπατε δεν υπήρχαν στην επιστολή Ράμμου!

«Όσο για την αξιοθρήνητη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη ακόμα και σήμερα να πείσει πως τα ονόματα των 6 παρακολουθούμενων (Χατζηδάκη, Φλώρου, Λαλούση, Διακόπουλου, Λάγιου και Αλεξόπουλου) δεν τα γνώριζε και δεν ήταν στην απαντητική επιστολή του κ. Ράμμου, επισυνάπτουμε το επίσημο αίτημα που είχε υποβάλει ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ» ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν στη δημοσιότητα την επιστολή,  

Πρόταση μομφής: Σκληρό ροκ στη Βουλή μεταξύ ΝΔ  και ΣΥΡΙΖΑ    

Για «θλιβερή παρουσία» του κ. Μητσοτάκη που «επιβεβαίωσε την ενοχή του» κάνουν λόγο για το ίδιο ζήτημα  πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας από τους βουλευτές της συμπολίτευσης. 

Στην επιστολή επιβεβαιώνεται όπως αναφέρουν, «πως και τα έξι πρόσωπα, για τα οποία έκανε αίτηση ο κ. Τσίπρας, δηλαδή «υπουργός και πέντε ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων» βρίσκονταν σε επίσημη παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη».

Φάκελος ΑΔΑΕ για υποκλοπές: Ένας υπουργός και άλλοι 5 στόχοι της ΕΥΠ 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας: Πώς έφτασαν τα ονόματα στην κατοχή του κ. Τσίπρα;  

Σχολιάζοντας  τη δημοσιοποίηση της επιστολής από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:        

«Ύστερα από την αμήχανη στάση στην οποία βρέθηκε ο κ.Τσίπρας στη Βουλή και την επιβεβαίωση ότι η επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ κ.Ράμμου δεν περιείχε ονόματα, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ένιωσαν την ανάγκη να δώσουν στη δημοσιότητα, επιστολή του κ.Τσίπρα προς τον κ.Ράμμο, από τις αρχές Δεκεμβρίου στην οποία ο κ.Τσίπρας κατέγραφε ονόματα. Αποδεικνύουν, λοιπόν, με τον πιο επίσημο τρόπο ότι ο κ.Τσίπρας έδωσε ονόματα στον κ.Ράμμο πριν από οποιαδήποτε έρευνα της ΑΔΑΕ κι όχι ο κ.Ράμμος προς τον κ.Τσίπρα. Ο κύριος Τσίπρας παραπλάνησε το Κοινοβούλιο αναφέροντας ονόματα τα οποία δεν περιέχονταν στην επιστολή του κ.Ράμμου. Αλήθεια, πώς έφτασαν τα ονόματα αυτά στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ; Πώς ήταν σε γνώση του κ.Τσίπρα οι συγκεκριμένοι τηλεφωνικοί αριθμοί των  προσώπων αυτών; Μέσω ποιας ακριβώς διαδρομής; Μήπως από τα ρυπαρά δίκτυα; Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση έχει κινηθεί από την αρχή με απολύτως θεσμικό τρόπο όπως φάνηκε και σήμερα στη Βουλή. Κι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στα χέρια της οποίας βρίσκεται πλέον η υπόθεση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top