Συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου για την εκκλησιαστική περιουσία 

Στο επίκεντρο η επένδυση στο Σχιστό σε συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας

Κυριάκος Μητσοτάκης Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Η εκκλησιαστική περιουσία και η προώθηση της επένδυσης στο Σχιστό ήταν το αντικείμενο της συνάντησης ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.   

Υπενθυμίζεται ότι η  Εκκλησία της Ελλάδος μέσω της ανώνυμης εταιρείας «ΣΧΙΣΤΟ Α.Ε.», την οποία έχει ήδη συστήσει, επιδιώκει την  αξιοποίηση ιδιόκτητης έκτασης, περίπου 3.000 στρεμμάτων, που συνορεύει νοτιοανατολικά με τον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και βόρεια με την περιοχή του Σκαραμαγκά. 

Το μήνυμα Μητσοτάκη για την εκκλησιαστική περιουσία από το Σχιστό

Την τοποθεσία είχε επισκεφτεί συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο, στις 14 Σεπτεμβρίου 2022, ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Η δυνατότητα ανάπτυξης ενός υπερσύγχρονου, φιλικού προς το περιβάλλον, κέντρου logistics, μεταφοράς και διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων και όχι μόνο, φαντάζει ως αυτονόητη ανάγκη, αν λάβει κανείς υπόψη τη μεγάλη σημασία και τη δυναμική η οποία αναπτύσσεται στο λιμάνι του Πειραιά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκπο Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκπο Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου 

Με εκπλήξεις και «διάσημους» τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στις εκλογές  

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου  

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρεται συγκεκριμένα σχετικά με τη συνάντηση: 

Τρία θραύσματα του Παρθενώνα επιστρέφονται από το Βατικανό στην Ελλάδα

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, η οποία έχει δρομολογηθεί χάρη στην καλή συνεργασία Πολιτείας κι Εκκλησίας. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την προώθηση της επένδυσης στο Σχιστό που ανακοινώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 από τον Αρχιεπίσκοπο παρουσία του Πρωθυπουργού».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top