Θάνος Πλεύρης: «Μέσα στον μήνα η εξομάλυνση των ελλείψεων στα φάρμακα»

Τι είπε για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα

Θάνος Πλεύρης

Εντός του μήνα αναμένεται να αποκατασταθούν τα προβλήματα που παρατηρούνται στις ελλείψεις φαρμάκων, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη

Ανακοινώσεις Πλεύρη: Μόνο με ηλεκτρονική συνταγογράφηση φάρμακα σε έλλειψη 

«Μέσα στον μήνα θα είναι άμεση η εξομάλυνση του προβλήματος διάθεσης φαρμάκων, ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα... Δεν υπάρχει πρόβλημα κρίσης φαρμάκων και κάθε εβδομάδα θα ομολοποιείται», δήλωσε στην Ερτ ο υπουργός Υγείας.

Ποια φάρμακα είναι σε έλλειψη στην αγορά και από ποια θα αντικατασταθούν

Ακόμα, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι ήδη από το καλοκαίρι η κυβέρνηση είχε πάρει μια σειρά από μέτρα για τη διάθεση φαρμάκων. «Το πρόβλημα η χώρα μας το αντιμετωπίζει σε μικρότερο βαθμό, γιατί έχουμε δικές μας φαρμακοβιομηχανίες», ξεκαθάρισε.

«Το θέμα αφορά τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τις αντιβιώσεις (...) Ο κόσμος θα μπορέσει να βρει το φάρμακο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του. Εκεί που έχουμε υποκατάστατα, το θέμα είναι λυμένο (…) Υπάρχουν και τα φάρμακα, όπως τα παιδιατρικά, στα οποία υπάρχει πρόβλημα. Γι΄αυτά χρησιμοποιούμε την εθνική μας φαρμακαποθήκη», πρόσθεσε.

Πλεύρης: «Η Κίνα βρίσκεται σήμερα εκεί που ήμασταν όλοι ένα χρόνο πριν»

Αναφερόμενος στην έκρηξη κρουσμάτων που παρατηρείται σήμερα στην Κίνα, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται εκεί που ήταν ο υπόλοιπος κόσμος πέρυσι, όταν υπήρχε έξαρση του κορωνοϊού. 

«Η Κίνα επέλεξε μια πολιτική του zero covid, οπότε βρίσκεται εκεί που ήταν ο υπόλοιπος κόσμος ένα χρόνο πριν. Δεν έχει αξιόπιστα στοιχεία, μας έχει δημιουργήσει κάποιες εκπλήξεις, ως προς την πληροφόρηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα ο υπουργός ανέφερε ότι ο κορωνοϊός εξακολουθεί να υπάρχει, όμως έχουμε μπει σε μια νέα πραγματικότητα πλέον».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top