ΕΛΣΤΑΤ: Αυτός είναι ο πληθυσμός της Ελλάδας στην τελευταία απογραφή 

Ο πληθυσμός κάθε Δήμου στα αποτελέσματα που εστάλησαν στον Βορίδη  

Τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών,  οι οποίες θα γίνουν με βάση τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021 (Video Star, φωτογραφία Γ. Κονταρίνης/ Ευρωκίνηση)       

Σε 9.716.889 άτομα ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την απογραφή πληθυσμού- κατοικιών 2021, που διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ.

ΕΛΣΤΑΤ: Άδειασαν οι σχολικές αίθουσες λόγω υπογεννητικότητας

Τα αναλυτικά στοιχεία της Στατιστικής Αρχής κατά περιφερειακή ενότητα, δήμο και δημοτική ενότητα, θα δημοσιευθούν σε ΦΕΚ. 

Απογραφή 2021: η καταχώρηση ηλέκτρονικά των αποτελεσμάτων

Απογραφή 2021: η καταχώρηση ηλέκτρονικά των αποτελεσμάτων (φωτογραφία Ευρωκίνηση/Γ.Παναγόπουλος) 

Στον Μ. Βορίδη τα αποτελέσματα της απογραφής  – Πώς επηρεάζει τις έδρες στις βουλευτικές εκλογές  

Παράλληλα, τα αποτελέσματα της απογραφής εστάλησαν στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, προκειμένου τον Ιανουάριο να καθοριστεί η νέα κατανομή των εδρών για τις βουλευτικές εκλογές.

Σενάρια για εκλογές πριν το Πάσχα - Οι επικρατέστερες ημερομηνίες

Να σημειωθεί ότι με την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων, από δύο έδρες κερδίζουν ο νότιος τομέας της Αθήνας (Β3 εκλογική περιφέρεια) και η Ανατολική Αττική, από μία έδρα κερδίζουν η Α’ Θεσσαλονίκης, η Αχαΐα και οι άλλες δύο περιφέρειες της πρώην Β´ Αθήνας,  ο δυτικός και ο βόρειος τομέας Αθηνών.

Εκλογές 2023: Οι τελικές αλλαγές στις βουλευτικές έδρες με τη νέα απογραφή

Αντιθέτως από μια έδρα χάνουν η Α’ Πειραιά, η Άρτα, η Θεσπρωτία, η Καστοριά, η Μαγνησία, η Κοζάνη, οι Σέρρες και η Φθιώτιδα.

Τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021 για κάθε Δήμο της Ελλάδας 

Στο παρακάτω έγγραφο μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021 για κάθε Δήμο της Ελλάδας:   ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2021   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top