Δ. Αβραμόπουλος: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας της Κομισιόν

«Δεν έκανα λόμπινγκ» λέει ο πρώην Επίτροπος

Τη δραστηριότητα του πρώην Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου ως προς την «επίμαχη» ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι «Fight Impunity», ερευνά η Κομισιόν μετά από εντολή της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Πληροφορίες Star: Τι λέει ο Αβραμόπουλος για τις αμοιβές από MKO Παντσέρι

 

Τη Δευτέρα, όπως είχε σημειώσει ο Γιώργος Ευγενίδης στο Star, η Κομισιόν ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για τον κ. Αβραμόπουλο. Ειδικότερα, η Κομισιόν εντόπισε Επιτρόπους που είχαν ιδιωτικές επαφές με τον κ. Αβραμόπουλο ενώ ήταν επ' αμοιβή στέλεχος της «Fight Impunity», καθώς απαγορευόταν να κάνει «λόμπινγκ» για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ.

Οι απαντήσεις δόθηκαν, και σήμερα ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ, υπογράμμισε ότι ως τώρα αυτές οι συναντήσεις φαίνονται πως ήταν εθιμοτυπικές και ότι, με βάση τις απαντήσεις, ο κ. Αβραμόπουλος δεν εκπροσωπούσε την ΜΚΟ για την οποία είχε ζητήσει εξουσιοδότηση. 

QatarGate: Η απάντηση Αβραμόπουλου περί αμοιβών από τη ΜΚΟ του Παντσέρι

Η Κομισιόν, πάντως, έστειλε και επιστολή στον κ. Αβραμόπουλο ρωτώντας τον αν είχε παραβιάσει την ουσία της εξουσιοδότησης και αν είχε κάνει λόμπινγκ.

Στην απάντησή του, που ο κ. Αβραμόπουλος κοινοποίησε στο Star, αναφέρει ότι η θέση του στη ΜΚΟ δεν απαιτούσε ποτέ καμία δραστηριότητα λόμπινγκ προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top