Στο «κόκκινο» η κόντρα στη Βουλή: Αποχώρηση Μητσοτάκη με βολές σε Τσίπρα

«Δε θα επιτρέψω να μετατραπεί η αντιπαράθεση σε θέατρο του παραλόγου» 

 Ο Κ. Μητσοτάκης αποχωρεί από την Ολομέλεια μετά την τριτολογία του (Video Κανάλι Βουλής, φωτογραφία Ευρωκίνηση/Π. Στόλης)

Στα ύψη έφθασε η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, στη συζήτηση για τις υποκλοπές, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών» . 

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ντροπή σας να λέτε ότι παρακολουθούσα υπουργό!

O πρωθυπουργός αποχώρησε μετά την τριτολογία του, εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα και από την επιμονή του να ρωτά αν παρακολουθείτο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπως και ότι παρακολουθούνταν υπουργοί της κυβέρνησης.  

Έξαλλη η Πιπιλή: Πήγε έως τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ - Η αντίδραση του Τσίπρα

«Είπατε ότι το παράνομο λογισμικό λειτουργούσε στο γραφείο μου. Eίστε ψεύτης,  ουδέποτε κάποιος προμηθεύτηκε τέτοιο λογισμικό. Εγώ δεν υπήρξα ποτέ αποδέκτης πληροφορίας που αφορούσε θέματα εθνικής ασφάλειας. Άκουγα τον κ. Χατζηδάκη, κ. Φλώρο, τη γραμματέα μου,  δε ντρέπεστε να τα λέτε αυτά;».   

Βουλή: O K. Μητσοτάκης ενώ αποχωρεί από την Ολομέλεια μετά την τριτολογία του

Βουλή: O K. Μητσοτάκης ενώ αποχωρεί από την Ολομέλεια μετά την τριτολογία του  ((φωτογραφία Ευρωκίνηση/Π. Στόλης)

Πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης: 

«Δε θα επιτρέψω να μετατραπεί η δημόσια αντιπαράθεση σε θέατρο του παράλογου... με τις ένοπλες δυνάμεις,  λέτε δεν παίζουμε, όταν εργαλειοποιείτε μια πληροφορία και λέτε να αποδείξω ότι δεν παρακολουθείτε, εσείς κ. Τσίπρα να το αποδείξετε».   

O πρωθυπουργός ανέφερε πάντως ότι είθισται οι ομιλίες με την παρουσία των αρχηγών στη Βουλή να ολοκληρώνονται με την τριτολογία του πρωθυπουργού ύστερα από τις δευτερολογίες των αρχηγών κομμάτων στην Ολομέλεια      

«Ό,τι είχατε να πείτε, το είπατε,  κλείνει η συζήτηση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας.        

Τσίπρας: Η εικόνα  χωρίς να δώσει απάντηση θα ακολουθεί για πάντα τον κ. Μητσοτάκη  

Σε δήλωσε με την οποία κατήγγειλε την αποχώρηση του κ. Μητσοτάκη από τη συζήτησε προχώρησε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας: 

«Δηλώνω τη βαθύτατη ανησυχία μου μετά το πέρας της συζήτησης. Έθεσα κρίσιμο ερώτημα να απαντήσει αν παρακολουθείτο από την ΕΥΠ o αρχηγός ΓΕΕΘΑ και φρόντισε να μην απαντήσει αλλά και να εξέλθει της αίθουσας. Είναι κρίσιμες οι στιγμές, το θέμα αφορά τον πυρήνα της εθνικής ασφάλειας, και ο πρωθυπουργός είχε ευκαιρία να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.  

O Αλέξης Τσίπρας σχοολίασε σε υψηλούς τόνους την αποχώρηση Μητσοτάκη από τη συζήτηση

O Αλέξης Τσίπρας σχοολίασε σε υψηλούς τόνους την αποχώρηση Μητσοτάκη από τη συζήτηση (φωτογραφία Ευρωκίνηση/Π. Στόλης) 

To σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για την αποχώρηση του Κ. Μητσοτάκη μετά την τριτολογία του (Video Κανάλι Βουλής)   

Σε κάθε περίπτωση τέτοια ζητήματα εθνικής ασφάλειας, δεν μπορεί να συζητούνται ε ορούς πολιτικής επικοινωνίας. Η  εικόνα χωρίς να δώσει απάντηση θα τον ακολουθεί για πάντα»  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top