Παναγιωτόπουλος: Δώρο το πρώτο κομμάτι της Belharra στη Ναυτικών Δοκίμων  

Στον εορτασμό του Πολεμικού Ναυτικού για τον Άγιο Νικόλαο ο Υπουργός Άμυνας

Ο εορτασμός του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, Αγίου Νικολάου (Video Star, φωτογραφίες  Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)

«Δώρο» ένα κομμάτι από το πρώτο μέταλλο που είχε κοπεί στα ναυπηγεία της Naval Group στη Λωριάν της Γαλλίας για τις υπό ναυπήγηση φρεγάτες τύπου FDI (Belharra) έκανε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος παρέστη σήμερα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, στον εορτασμό του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή. 

«Πρόσω ολοταχώς» για τις κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού

Την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Σώματος κ. Κωνσταντίνος Τασούλας και παρευρέθηκαν επίσης ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, αρμόδιος για θέματα πλοίων κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θοδωρής Δρίτσας και εκπρόσωποι των κομμάτων. 
Παρόντες ήταν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο δήμαρχος Πειραιώς κ. Γιάννης Μώραλης, εκπρόσωποι φορέων και της Αυτοδιοίκησης. 

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας του εορτασμού, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δώρισε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων κομμάτι από το πρώτο μέταλλο που είχε κοπεί στα ναυπηγεία της “Naval Group” στη Λωριάν της Γαλλίας για τις υπό ναυπήγηση φρεγάτες τύπου FDI τον περασμένο Ιανουάριο και φέρει την υπογραφή του κ. Υπουργού και της τότε Υπουργού Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλωράνς Παρλύ. 

Παναγιωτόπουλος: Δώρο το πρώτο κομμάτι της Belharra στη Ναυτικών Δοκίμων

Παναγιωτόπουλος: Δώρο το πρώτο κομμάτι της Belharra στη Ναυτικών Δοκίμων (πηγή: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)   

Παναγιωτόπουλος: Θα είναι τυχεροί οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που θα στελεχώσουν τα νέα μέσα      

Στη σύντομη τοποθέτησή του, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε: 

«Αυτό εδώ το δώρο θα υπενθυμίζει και θα εμπνέει στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων αυτό που έρχεται, τη νέα προοπτική του Πολεμικού Ναυτικού. Θα είναι τυχεροί να αποφοιτήσουν από τη ΣΝΔ και κατά πάσα πιθανότητα θα κληθούν να στελεχώσουν αυτά τα νέα μέσα που χρειάζεται το Πολεμικό Ναυτικό και στα οποία αναμένεται να προστεθούν κι άλλα, όταν ληφθούν σύντομα και οι νέες αποφάσεις για το πρόγραμμα των κορβετών και όχι μόνο. 

Χρόνια Πολλά και ο Άγιος Νικόλαος, ο Προστάτης Άγιός σας, να βρίσκεται πάντα στην πλώρη σας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top