Καλάθι νοικοκυριού: «Έσκασαν» πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ – Δείτε γιατί

Γεωργιάδης: Όλοι έχουμε ευθύνη έναντι του καταναλωτή

Νέα αυτοψία σε σούπερ μάρκετ, για το «καλάθι του νοικοκυριού» πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης / Βίντεο: ΕΡΤ

Βαριές «καμπάνες» έπεσαν σε σούπερ μάρκετ για τη μη τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με το «καλάθι του νοικοκυριού».

Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς  επέβαλε πρόστιμα σε ορισμένα σούπερ μάρκετ για καταστρατήγηση της νομοθεσίας, που αφορά στο περιθώριο κέρδους στις τιμές προϊόντων τα οποία περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Καλάθι νοικοκυριού: Από 14 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο καλάθι

Σύμφωνα με τον ίδιο, δε δημοσιοποιείται το όνομα της επιχείρησης,καθώς πρόκειται για πρόστιμα κάτω από το όριο των 50.000 ευρώ, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Καλάθι του νοικοκυριού: Τα νέα προϊόντα που μπαίνουν από σήμερα

«Θέλω να παρακαλέσω τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να είναι περισσότερο προσεκτικές για την τήρηση του νόμου για την κερδοσκοπία. Δεν αναφέρομαι σε προϊόντα όπως το χαβιάρι, αλλά στα βασικά είδη που ο κοσμάκης θα πρέπει να βρει σε φυσιολογικές τιμές. Είναι απαράδεκτο να μου φέρνει η ΔΙΜΕΑ πρόστιμα για προϊόντα εντός καλαθιού και σκέφτομαι ακόμα και το ενδεχόμενο να δημοσιοποιήσω τα πρόστιμα παρά το γεγονός ότι το ύψος τους δεν υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ και επομένως δεν απαιτείται η δημοσιοποίησή τους», τόνισε.

Νέος γύρος αυξήσεων σε δεκάδες προϊόντα έως τα Χριστούγεννα

Καλάθι του νοικοκυριού: Μειώσεις τιμών σε πολλά προϊόντα για 5η εβδομάδα διαπίστωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης / Eurokinissi - Βασίλης Ρεμπάπης

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε, εξάλλου, πως την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει παρουσίαση των συνολικών στοιχείων της πλατφόρμας e-Καταναλωτής και ότι ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης «κι αυτό θα πρέπει να το δει ο καταναλωτής στο ράφι». 

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιες επιχειρήσεις θα έχουν δεύτερη ευκαιρία

«Έχουμε όλοι μία ευθύνη έναντι του καταναλωτή. Εάν δεν βάλουμε πλάτη για να προφυλαχθεί ο καταναλωτής, ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να ανεβαίνει. Έχουμε κοινό συμφέρον για να βρούμε λύση. Είμαστε παρόντες ως πολιτεία και είμαστε εδώ να ικανοποιήσουμε λογικά αιτήματα του κλάδου. Δεν θέλω να νομίζει κανείς ότι η παρουσία μου στα σούπερ μάρκετ μειώνει τους ελέγχους για την κερδοσκοπία», υπογράμμισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top