Στη Λιβύη αιφνιδιαστικά την Πέμπτη ο Νίκος Δένδιας 

Με το βλέμμα στον ελληνο -λιβυκό αγωγό και στο τουρκολιβυκό μνημόνιο 

Στη Λιβύη ο Δένδιας (Video Star)  

Η κατασκευή ελληνο-λιβυκού αγωγού θα τεθεί επί τάπητος σε αιφνιδιαστικό ταξίδι του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια την Πέμπτη  17/11 στη Βεγγάζη της Λιβύης, όπως μετέδωσε η Κατερίνα Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

Δένδιας: Η Τουρκία αγνοεί τη γεωγραφία και την κοινή λογική

O Νίκος Δένδιας περίμενε το σωστό "timing" για αυτό το ταξίδι. Η συγκυρία πλέον θεωρείται  κατάλληλη, καθώς ο επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης, που έχει αντι -Τουρκική ατζέντα, πρότεινε, ενεργειακή διασύνδεση: Ελλάδας και Αιγύπτου με τη Λιβύη. Μια γραμμή δηλαδή που θα συνδέεται με την Κρήτη και μια με την αιγυπτιακή πόλη Νταμιέτα. 

Εταιρεία Πετρελαίου Λιβύης: Θέλει αγωγό με Ελλάδα και όχι με Τουρκία! 

Βέβαια, όσο δεν υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση στη Λιβύη, το σχέδιο αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει, αλλά μπορεί να ‘στρωθεί» από τώρα το έδαφος. Όπως  ανέφερε η διπλωματική συντάκτρια του Star, oi επαφές του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στη Λιβύη, θα βρίσκονται σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση.  

Δένδιας: Το ζήτημα του «μνημονίου» Λιβύης –Τουρκίας έθεσε στους ΥΠΕΞ της ΕΕ

Να σημειωθεί επίσης ότι «δρομολογείται»  ραντεβού και με τον στρατάρχη Χάφταρ αλλά και με τον πρόεδρο της Βουλής Σάλεχ, ως «ανάχωμα» φυσικά στο ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο. 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top