Μητσοτάκης για Κολωνό: Ντροπή το πολιτικό πρόσημο σε τέτοιες υποθέσεις

Τόνισε πως το μέρισμα της ανάπτυξης θα επιστραφεί στους πιο αδύναμους

Στην ανατριχιαστική υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στο υπουργικό συμβούλιο.

«Θα ήθελα να αναφερθώ σύντομα σε ένα ζήτημα το οποίο μας έχει απασχολήσει και πάλι στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά η επικαιρότητα δυστυχώς επιβάλει τη διαρκή επιφυλακή μας. Και αναφέρομαι στα τραγικά περιστατικά παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης», είπε ο πρωθυπουργός.

«Είναι μία μάστιγα της εποχής, είναι εγκλήματα αποτρόπαια τα οποία κινούνται στα υπόγεια της κοινωνίας, όμως πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι εξιχνιάζονται πια από την αστυνομία. Αναδεικνύεται πλήρως η σοκαριστική τους διάσταση, σε απόλυτη συνεργασία με τη Δικαιοσύνη και με πολύ μεγάλη μεθοδικότητα. Όλοι αυτοί οι οποίοι πρέπει να λογοδοτήσουν, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη», σημείωσε.

Κολωνός: Αίτημα για αποφυλάκιση κατέθεσε η μητέρα της 12χρονης

«Είναι μία μάστιγα της εποχής, είναι εγκλήματα αποτρόπαια τα οποία κινούνται στα υπόγεια της κοινωνίας, όμως πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι εξιχνιάζονται πια από την αστυνομία», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την φρικιαστική υπποθεση της 12χρονης στον Κολωνό / Eurokinissi - Μιχάλης Καραγιάννης  

Παράλληλα, άφησε έντονες αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει: « Και όλο αυτό -θα το πω όπως το αισθάνομαι- σε πείσμα όσων χυδαίων βάζουν πολιτικά πρόσημα σε ανατριχιαστικές πράξεις. Είναι απλά ντροπή αυτό το οποίο έγινε τις τελευταίες εβδομάδες».

Πάτσης: «Δεν ήξερα για το ασυμβίβαστο», είπε για τη διαγραφή του

«Δεν είναι τυχαίο, βέβαια, ότι εκείνοι που σήμερα υπαινίσσονται ευθύνες του «συστήματος», ήταν οι ίδιοι «σύστημα» για 4,5 χρόνια, χθες. Δεν εντόπισαν καν τον κίνδυνο. Αντίθετα, μειώθηκαν και οι ποινές για τέτοια απεχθή αδικήματα. Τώρα, όμως, είναι πολύ σημαντικό ότι το απόστημα πια έχει σπάσει. Αυτές οι σπείρες της φρίκης εξαρθρώνονται. Η τιμωρία είναι πλέον όσο σκληρή μας επιτρέπει ο νόμος. Άρα, το πιο σημαντικό είναι πώς θα αντιμετωπίσουμε την επανάληψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον και πώς θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες για τις τραυματισμένες ψυχές όσων παιδιών πέφτουν θύματα τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Στους πιο αδύναμους το μέρισμα της ανάπτυξης

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης της κοινωνίας, τόσο σε αυτά που εφαρμόζονται, όσο και σε αυτά που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα.

Μητσοτάκης: Θα κρατήσουμε το ενεργειακό κόστος σε αποδεκτό επίπεδο

«Έχουμε τη διάθέση να επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης με δίκαιο τρόπό στην κοινωνία, στηρίζοντας ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους πολίτες», είπε ο πρωθυπουργός.

«Φρένο» από Σταϊκούρα για Fuel Pass 3: Δεν έχει τεθεί θέμα

Έχει σημασία να είμαστε συνεπείς στην υλοποίηση του προγραμματισμού μας ειδικά στην δευτερογενή διαδικασία όσων πρέπει να γίνονται δηλαδή μετά την κατάθεση των νομοσχεδίων», διαμήνυσε.

«Κλειδώνει» η επιστροφή της επιδότησης για το πετρέλαιο κίνησης

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο επίδομα θέρμανσης, τονίζοντας πως η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) θα δημοσιευτεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Επίδομα θέρμανσης: Οι ημερομηνίες για τις τρεις πληρωμές

«Θα διαθέσουμε 300 εκατομμύρια φέτος, αντί 174 εκατομμυρίων που είχαμε διαθέσει πέρσι, σε παραπάνω από ένα εκατομμύριο δικαιούχους», σημείωσε.

Όπως είπε, η κυβέρνηση δρομολόγησε και θα συνεχίσει να δρομολογεί μέτρα στήριξης γιατί «η οικονομία μας πήγε καλύτερα του αναμενομένου και δημιουργούσαμε, με συνετό τρόπο, πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top