Πάτσης: «Δεν ήξερα για το ασυμβίβαστο», είπε για τη διαγραφή του

Διεγράφη και από τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής Γρεβενών

«Ολόσωστη» χαρακτήρισε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από το κόμμα, ο Ανδρέας Πάτσης.

«Στην πολιτική καταδικάζεσαι και μετά δίνεις εξηγήσεις. Η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν ολόσωστη», είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, και εξήγησε: «Όταν δίνει τις μάχες του σε πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, δεν μπορεί να αφήσει μια ατζέντα ενός νοσηρού κλίματος.  Έδωσε λύση στο νοσηρό κλίμα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκεκριμένα ο κ. Πολάκης».

Πάτσης μετά τη διαγραφή: Δεν παραιτούμαι, θα είμαι ανεξάρτητος βουλευτής

Για την εταιρεία, που δημιούργησε ο ίδιος στο εξωτερικό, είπε: «Ο “Πλάτωνας” είναι ελληνική εταιρεία. Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Όλα αυτά βγήκαν στη δημοσιότητα όταν έγινα βουλευτής. Το πόθεν έσχες μου ψάχτηκε επί 8 μήνες και βγήκε και πόρισμα. Η εταιρεία είναι νόμιμη με έδρα στην Ελλάδα. Ήταν δηλωμένη, όπως και οι εκτός χώρας εταιρείες».

Ο κ. Πάτσης αγόρασε, με δάνειο 4,3 εκατομμυρίων ευρώ από τράπεζα, «κόκκινα» δάνεια αξίας άνω των 60 εκατομμυρίων (από την ίδια τράπεζα, που πήρε το δάνειο), με την αξιωματική αντιπολίτευση (και ειδικά τον κ. Πολάκη) να τον κατακεραυνώνουν και αφενός να αναρωτιούνται πώς του δόθηκε το δάνειο και αφετέρου να τον κατηγορούν πως λειτουργούσε σαν τα «αρπακτικά funds», που αγοράζουν τέτοια δάνεια και πιέζουν αφόρητα τους δανειολήπτες με τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε εκ νέου στο απαλλαχτικό πόρισμα της Βουλής για την εταιρεία του και πρόσθεσε: «Όλη η Ελλάδα το ήξερε, το κόμμα δεν το ήξερε;».

«Ολόσωστη» χαρακτήρισε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Ανδρέας Πάτσης / Eurokinissi - Σωτήρης Δημητρόπουλος

Μητσοτάκης: Θα κρατήσουμε το ενεργειακό κόστος σε αποδεκτό επίπεδο

Ο ίδιος, πάντως, είπε ότι δε γνώριζε όταν εκλέχθηκε βουλευτής ότι απαγορεύεται να έχει εξωχώριες εταιρείες και ότι κανείς δεν τον ενημέρωσε ότι απαγορεύεται.

Όσον αφορά τα ΕΛΤΑ και τη σύμβαση του 1 εκατομμυρίου ευρώ για νομικές υπηρεσίες, ο Ανδρέας Πάτσης υποστήριξε ότι και πάλι το θέμα ήταν γνωστό εδώ και 10 μήνες μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Κάτσης.

Παραιτήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ για την υπόθεση Πάτση!  

«Γιατί έγινε σήμερα θέμα;», αναρωτήθηκε ο Ανδρέας Πάτσης.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη διαγραφή του κ. Πάτση, την παραίτησή του υπέβαλε και ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, ενώ το Υπερταμείο ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει όλες τις διαστάσεις της υπόθεσης.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να συγκληθεί η άμεσα η Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής και έστρεψε τα βέλη του κατά του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας πως «γνώριζε για το "πλιάτσικο" Πάτση με ΕΛΤΑ και εισπρακτικές».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top