Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα: Θέλει άνοιγμα συνόρων για να ζητά ανταλλάγματα

«Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα να φυλάμε τα σύνορα μας»

Μετανάστες στα σύνορα

Ξεκάθαρη και σκληρή απάντηση στη νέα επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσαν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης, σημειώνοντας πως ο Τούρκος Πρόεδρος προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της «για να μπορέσει και πάλι πάλι να διαπραγματευτεί ανταλλάγματα».

«Η Τουρκία αντί να αποτρέπει επικίνδυνες και παράνομες μεταναστευτικές ροές, αντί να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και την Κοινή Δήλωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα της. Ώστε να μπορέσει και πάλι να διαπραγματευτεί ανταλλάγματα. Όμως, η Ελλάδα θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα να φυλά τα σύνορα της, με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο» τονίζουν οι πηγές του υπουργείου.

Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης ζητά την βοήθεια των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας!  

Νωρίτερα, ο Ερντογάν είχε σηκώσει και πάλι ψηλά τους τόνους, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι ελληνικά πλοία «θάβουν» πρόσφυγες και μετανάστες στη θάλασσα.

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Ενημερώνει τους Ευρωπαίους ο Μητσοτάκης

«Παρακολουθούμε το πώς θάβουν αυτούς τους αθώους, καημένους από τα ελληνικά φεριμπότ στη θάλασσα. Στο Αιγαίο, πώς τους θάβουν στη Μεσόγειο», υποστήριξε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Πράγα: Πόσο εφικτό είναι να συναντηθούν Μητσοτάκης – Ερντογάν     

«Λοιπόν, βγάζει ο κόσμος φωνή για αυτό; Οχι. Οι φρεγάτες μας τρέχουν, τους προλαβαίνουν και τους σώζουν από τη θάλασσα. Διότι εμείς είμαστε μουσουλμάνοι. Και εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του ισλαμισμού μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

ΗΠΑ: Καταδικάζουν το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top