Μπαράζ υπερπτήσεων στο Αιγαίο από τουρκικά UAV

Αλλά τρέμουν οι Τούρκοι τις βάσεις σε Σούδα – Αλεξανδρούπολη    

Μπαράζ υπερπτήσεων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκίας είχαμε σήμερα στο Αιγαίο, με επίκεντρο τη νήσο Κίναρο. Συνολικά έγιναν 88 παραβιάσεις, με τα ελληνικά αεροσκάφη να αναχαιτίζουν τους «εισβολείς». Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν ισχυρίζεται θρασύτατα ότι η χώρα του είναι αυτή που μαζεύει από τη θάλασσα τους πρόσφυγες, τους οποίους η ίδια στέλνει στην Ελλάδα!

Μπορέλ κατά Τουρκίας για τις προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας  

Στο στόχαστρό τους τα τουρκικά UAV έβαλαν ξανά την Κίναρο.  Από νωρίς το πρωί, λίγο μετά τις 8, πέταξαν αρχικά μια φορά πάνω από τη νησίδα Κανδελιούσσα, νοτιοδυτικά από τη Νίσυρο και μετά πέταξαν πέντε φορές πάνω από την Κίναρο, όλες στα 19.000 πόδια.

χάρτης υπερπτήση στην Κίναρο  

Ο χάρτης με την υπερπτήση τουρκικού UAV στην Κίναρο 


Άθλια υπονοούμενα Ερντογάν για τους προσφυγες 

Η Άγκυρα συνεχίζει και την επιθετική ρητορική της κατά της χώρας μας, με τον Ερντογάν να αφήνει άθλια υπονοούμενα για τους πρόσφυγες που ο ίδιος στέλνει στην Ελλάδα.    

«Η Τουρκία δεν είναι η χώρα που πνίγει τους μετανάστες στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Το αντίθετο, υπάρχει μία Τουρκία η οποία τους μαζεύει από τη θάλασσα». 

Δένδιας: «H Ελλάδα δεν υποτιμά τις διαρκείς απειλές και δεν εφησυχάζει»

 Γ. Οικονόμου: Έχουμε έναν προβληματικό σύμμαχο και γείτονα

Η Αθήνα παρακολουθεί με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα την προκλητική τακτική της Άγκυρας και είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.  

«Εδώ έχουμε έναν προβληματικό εταίρο, έναν προβληματικό σύμμαχο, έναν προβληματικό γείτονα» σχολίασε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.   

Οι Τούρκοι τρέμουν τις βάσεις σε Σούδα και Αλεξανδρούπολη   

Στους Τούρκους δημιουργεί μεγάλο εκνευρισμό και ανησυχία η ισχυρή συμμαχία Αθήνας-Ουάσιγκτον και κυρίως οι αμερικανικές βάσεις στη Σούδα και την Αλεξανδρούπολη, οι οποίες, όπως οι ίδιοι πιστεύουν, τους απειλούν άμεσα. 

«Μπορούν να καταστρέψουν το Ναυτικό μας, όταν αυτό ξεκινήσει από τη βάση στο Γκιολτζούκ, μαζί με τις ΗΠΑ. Όπως έκαναν και στο Ναβαρίνο. Θα μπορούσαν να καταστρέψουν την αεροπορία μας λόγω της αδυναμίας της» δήλωσε ο Τούρκος αντιτπέραρχος ε.α. Ισμαήλ Χακί Πεκίν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top