Ακρίβεια: Έρχεται παρέμβαση για τις τιμές σε καυσόξυλα και πέλετ

Ετοιμάζει πλαφόν το υπουργείο Ανάπτυξης

καυσοξυλα

Για παρέμβαση στην αγορά για τις τιμές σε καυσόξυλα και πέλετ δεσμεύτηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Σίγουρα θα υπάρξει παρέμβαση στην αγορά, αλλά το πλαφόν στη λιανική τιμή πώλησης θέλω να είναι σε σημείο που να μην προκαλέσει μαύρη αγορά», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, όπου τόνισε πως ήδη ασχολείται με το θέμα η Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Τιμή καυσόξυλων - πέλετ: Παρέμβαση από το Υπουργείο Ανάπτυξης  

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, το υπουργείο αποκλείει το οριζόντιο πλαφόν στις τιμές και μελετά πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, όπως γίνεται και με τα τρόφιμα.

Παράλληλα, θα υποχρεωθούν οι εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, να δηλώνουν τα αποθέματά τους, όπως είχε συμβεί με τα άλευρα, κατά την εκκίνηση του πολέμου στην Ουκρανία.

Πετρέλαιο θέρμανσης

«Για όσους έβγαλαν τον καυστήρα, το κόστος είναι της τάξης των 400 ευρώ για μονοκατοικία, για πολυκατοικία 12 διαμερισμάτων είναι 1.000 ευρώ», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για την αλλαγή καυστήρα από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο / Eurokinissi

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο φυσικό αέριο, η τιμή του οποίου έχει εκτοξευτεί, λέγοντας πως «δε βγαίνουν τα νούμερα για να καλυφθεί η αύξηση».

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ποιο είναι το κόστος της μετατροπής από φυσικό αέριο

«Όταν λέγαμε ότι το φυσικό αέριο ήταν φθηνότερο, δεν είχαμε προβλέψει ότι ο Πούτιν θα κάνει πόλεμο και το πετρέλαιο θα εξελιχθεί φθηνότερο κατά έξι φορές. Για όσους έβγαλαν τον καυστήρα, το κόστος είναι της τάξης των 400 ευρώ για μονοκατοικία, για πολυκατοικία 12 διαμερισμάτων είναι 1.000 ευρώ. Δεν είναι μεγάλο το κόστος, εάν κάποιος θέλει να γλιτώσει το μεγάλο κόστος για το φυσικό αέριο», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

O Άδωνις απαντά για «είμαι γουρλής» και το τρολάρισμα

«Θέλω, ωστόσο, να τονίσω πως μιλάμε για φέτος, εάν ο πόλεμος τελειώσει το φυσικό αέριο θα πέσει. Το φυσικό αέριο είναι πιο φιλικό για το περιβάλλον, το χρειαζόμαστε και θα ξανασυναντηθούν οι δρόμοι μας», συμπλήρωσε.

Ακρίβεια: Αυξήσεις με... τρικ σε προϊόντα – Τα «κόλπα» των εταιρειών

Τέλος, αναφορικά με τις έμμεσες ανατιμήσεις σε κλάδους, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι η Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) ελέγχει πλέον στα σούπερ μάρκετ και το ενδεχόμενο μειωμένης ποσότητας.

«Αίσχος ο φιλορωσισμός του ΣΥΡΙΖΑ»

Απαντώντας στα περί χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων της Ευρώπης από τη Ρωσία από το 2014, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως: «μετά βεβαιότητας δεν εμπλέκεται η Νέα Δημοκρατία».

Μίλησε δε, και για αντίστοιχες αποκαλύψεις στο παρελθόν στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, παρέπεμψε στα εγκαίνια τηλεοπτικού σταθμού με χρήματα ρώσικα, «όπου είχε παρευρεθεί το υπουργικό συμβούλιο του Τσίπρα».

 

Τσίπρας: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

«Αναμένουμε να μάθουμε ποια κόμματα πήραν λεφτά και στην Ελλάδα», είπε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ χαρακτήρισε «αδιανόητο ότι το φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ονοματίστηκε Σπούτνικ, όταν όλος ο πλανήτης κατηγορεί τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για αίσχος αναφερόμενος και στην ομιλία Τσίπρα στο Φεστιβάλ, αλλά και στον «φιλορωσισμό» του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top