Τσίπρας: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Επίθεση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πριν τη ΔΕΘ

Αλέξης Τσίπρας

Επίθεση στην κυβέρνηση, λίγο πριν μεταβεί στη ΔΕΘ, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την για αδιαφορία απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Δεν ήταν τυχαία η παντελής απουσία αναφοράς στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα από τις εξαγγελίες που έγιναν στην ΔΕΘ. Στην αντίληψη της κυβέρνησης δεν έχει θέση η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικές πηγές, σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Επιταγή ακρίβειας: Η λεπτομέρεια που «πετάει» έξω πολλούς δικαιούχους

«Μπορεί να διαφωνούμε στο ποια είναι τα μέτρα που μπορεί κανείς να προσεγγίσει για να στηρίξει ένα κλάδο, αλλά αν δεν πιστεύουμε ότι ο κλάδος αυτός έχει λόγο ύπαρξης, αυτό είναι μια δομική διαφωνία» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, καταγγέλλοντας τη «στάση αδιαφορίας» της κυβέρνησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Πόσο θα αυξηθεί το εισόδημά συνταξιούχων και ευαίσθητων ομάδων

«Στην αντίληψη της κυβέρνησης δεν έχει θέση η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

«Στην αντίληψη της κυβέρνησης δεν έχει θέση η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας / Eurokinissi

Συνεχίζοντας, είπε ότι αυτό «το είδαμε και από το σχέδιο Πισσαρίδη και το είδαμε και από μια σειρά δηλώσεις, που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα, για τα ζόμπι που δεν έχουν θέση στην ελληνική οικονομία και είναι μια αντίληψη που είπε εύγλωττα ο κύριος Πέτσας: "όποιος δεν μπορεί να προσαρμοστεί, πεθαίνει"».

Κόντρα Πέτσα - ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει»

Ως προς τι πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι δεν θα λυθούν τα προβλήματα του κλάδου μόνο με κάποιες εξαγγελίες επιδοματικού χαρακτήρα.

Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης: Τι κερδίζετε - Αναλυτικά παραδείγματα

«Ακούω και θα ακούσω κάποια αιτήματα, που κατά την άποψή μου είναι χρόνια και είναι λογικά, γιατί υπάρχουν πολλές στρεβλώσεις και στο φορολογικό μας σύστημα. Αλλά αυτό που πρέπει να αναζητήσουμε όλοι μαζί είναι δομικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις που θα στηρίξουν τον κλάδο», είπε, σημειώνοντας ότι το μεγάλο όπλο είναι οι πόροι του Ταμείου Ανάπτυξης, οι οποίοι πρέπει να δούμε πώς θα αξιοποιηθούν.

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: «Κύριε πρωθυπουργέ των υποκλοπών τελειώσατε!»  

Εξέφρασε την ανησυχία του ότι «οι πόροι αυτοί δεν θα αξιοποιηθούν καθόλου για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας» και πρόσθεσε πως, αντίθετα, «υπάρχουν ενδείξεις ότι θα κατευθυνθούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία στην στήριξη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη στήριξη των επιχειρήσεων εν μέσω της πανδημίας, διερωτώμενος εάν τα χρήματα αυτά κάλυψαν τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων ή οδήγησαν στο να δοθούν χρήματα σε επιχειρηματίες που δεν είχαν τόσο μεγάλη ανάγκη.

Τέλος, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ από την πλευρά τους «περιέγραψαν με μελανά χρώματα το δύσκολο χειμώνα που έρχεται αφού, όπως είπαν, οι 680.000 επιχειρήσεις του κλάδου που απασχολούν 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους θα πρέπει να λύσουν τη δύσκολη εξίσωση: υψηλά λειτουργικά κόστη με μειωμένο τζίρο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top