Παρέμβαση Καραμανλή για υποκλοπές: «Όχι σκιές στο θέμα των παρακολουθήσεων»

«Καμία παραχώρηση στα εθνικά»

Καραμανλής Για Παρακολουθήσεις: Να Χυθεί Άπλετο Φως

Θέση για την υπόθεση των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων πήρε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. «Όχι σκιές στο θέμα των παρακολουθήσεων», είπε μεταξύ άλλων από το βήμα στα Ανώγεια σε εκδήλωση μνήμης για τον αείμνηστο πολιτικό, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Σε ζητήματα της επικαιρότητας, αλλά και την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, σε ομιλία του, που εξήρε την προσωπική και πολιτική διαδρομή του πρώην Υπουργού και σημαίνοντος στελέχους της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη. Αναφορικά με την υπόθεση της νόμιμης επισύνδεσης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται, ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα», είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε για το θέμα των παρακολουθήσεων:

Φως λοιπόν! Άπλετο φως! Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας, που είναι αδιανόητο.

«Παραμένει, όμως, επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοί και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοί και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, κατηγορώντας την Τουρκία ότι αψηφά κάθε έννοια σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και πως επιχειρεί να αλλάξει το status quo στην ευρύτερη περιοχή από την Κύπρο έως την Θράκη τονίζοντας ότι η χώρα μας οφείλει να μεριμνά για την ενίσχυση της αποτρεπτικής της ικανότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top