Πετρούνιας: «Βροχή» τα συγχαρητήρια για τον θρίαμβο στο Μόναχο

Πολιτική και πολιτειακή ηγεσία «υποκλίνονται» στον «άρχοντα των κρίκων»

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, επιβεβαίωσε τον τίτλο του και «έγραψε ιστορία» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, στο Μόναχο. Ο απόλυτος βασιλιάς των κρίκων, δέχεται «βροχή» τα συγχαρητήρια από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Κυριάκος Μητσοτάκης:  «Ο Λευτέρης Πετρούνιας γράφει ιστορία»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο Twitter για το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στο Πανευρωπαϊκό του Μονάχου:

«Ο Λευτέρης Πετρούνιας και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης! Γράφει ιστορία, κατακτώντας το έκτο του χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα! Θερμά συγχαρητήρια Λευτέρη, κάνεις όλη την Ελλάδα υπερήφανη!».

Κ. Σακελλαροπούλου: «Σπουδαία η εμφάνιση των Ελλήνων αθλητών - Mας κάνουν περήφανους»

Το ήθος, την επιμονή, την προσπάθεια, το πείσμα αλλά και το ταλέντο όλων των Ελλήνων πρωταθλητών υπογραμμίζει σε ανάρτησή της στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 

Έγραψε στην ανάρτηση της η κ. Σακελλαροπούλου:

«Σπουδαία εμφάνιση των Ελλήνων αθλητών στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στίβου, ενόργανης γυμναστικής, υγρού στίβου και κωπηλασίας. Χαιρετίζουμε το ήθος, την επιμονή, την προσπάθεια, το συγκλονιστικό τους πείσμα, το μεγάλο τους ταλέντο. Το λαμπρό παράδειγμά τους μας κάνει περήφανους».

Τσίπρας: «Ο Λευτέρης Πετρούνιας αποδεικνύει πως για τους θρύλους καμία κορυφή δεν είναι απάτητη»

«Συγχαρητήρια από καρδιάς» εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Λευτέρη Πετρούνια που αναδείχθηκε για έκτη φορά πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημειώνει πως «ο Λευτέρης Πετρούνιας αποδεικνύει πως για τους θρύλους καμία κορυφή δεν είναι απάτητη».

Συγκεκριμένα στη σχετική ανάρτηση του στο Twitter ο κ. Τσίπρας αναφέρει:  
«Για 6η φορά Πρωταθλητής Ευρώπης. Αήττητος. Ο Λευτέρης Πετρούνιας αποδεικνύει πως για τους θρύλους καμία κορυφή δεν είναι απάτητη. Συγχαρητήρια από καρδιάς».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Ο "άρχοντας των κρίκων" παρέμεινε αήττητος»

Στη μέχρι σήμερα θριαμβευτική πορεία του Λευτέρη Πετρούνια στέκεται στο συγχαρητήριο μήνυμά του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

«Μονπελιέ 2015, Βέρνη 2016, Κλουζ 2017, Γλασκόβη 2018, Βασιλεία 2021, Mόναχο 2022. Ο "άρχοντας των κρίκων" παρέμεινε αήττητος σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καταγράφοντας ένα ιστορικό ρεκόρ. Συγχαρητήρια Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση ενός ακόμη χρυσού μεταλλίου», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. 

ΚΚΕ: «Η έκτη φορά που ο Λευτέρης Πετρούνιας κατακτά την κορυφή»

«Συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γυμναστικής που διεξάγεται στο Μόναχο», απευθύνει το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Και θυμίζει πως είναι «η έκτη φορά που "ο άρχοντας των κρίκων",  όπως χαρακτηρίζεται, κατακτά την κορυφή της Ευρώπης και μάλιστα έχοντας περάσει δύο κρίσιμα χειρουργεία».

Βελόπουλος: «Είναι η ενσάρκωση της ελληνικής ψυχής»

Σε δήλωσή του για τη νέα επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος επισημαίνει:

«Το έπος του Έλληνα υπεραθλητή Λευτέρη Πετρούνια, δεν είναι μόνον το ασύλληπτο επίτευγμα του 6ου χρυσού μεταλλίου σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο. Είναι κυρίως η δύναμη και η πίστη που τον έκαναν να επανέλθει στην κορυφή, έπειτα από την μεγάλη περιπέτεια της υγείας του. Αντί να αποθαρρυνθεί και να εγκαταλείψει, σηκώθηκε, πάλεψε, θριάμβευσε. Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι η ενσάρκωση της ελληνικής ψυχής».

ΜέΡΑ25: «Για άλλη μία φορά μας κάνει περήφανους»

«Συγχαρητήρια στον για 6η φορά πρωταθλητή της Ευρώπης, τον "άρχοντα των κρίκων" Λευτέρη Πετρούνια!», δίνει, μέσω του Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαριδης. «Μας κάνει για άλλη μία φορά πολύ χαρούμενους και περήφανους!», επισημαίνει. 

Λευτέρης Πετρούνιας: Το χρονικό του απόλυτου θριάμβου - Πώς «κλείδωσε» το χρυσό μετάλλιο

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε για έκτη φορά στην καριέρα του το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής και ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ για έναν σπεσιαλίστα οργάνου, το οποίο μοιράζεται με τον Ούγγρο Κρίστιαν Μπέρκι, έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης στον πλάγιο ίππο.

Βασιλική Μιλλούση: Η οικογενειακή φωτογραφία μετά το 6ο χρυσό του Πετρούνια

Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης είδε τον βασικό του αντίπαλο, τον Τούρκο Αντέμ Ασίλ, να εκτελεί εξαιρετικά το πρόγραμμά του και να βαθμολογείται με 15,033.

Έχοντας ο ίδιος, όμως, πάρει 15,100β. στον προκριματικό, ήξερε ότι η νίκη ήταν στα δικά του χέρια. Με ακόμη καλύτερη εμφάνιση -και παρά το μικρό «βηματάκι» στην έξοδο-, ο Πετρούνιας βαθμολογήθηκε με 15,133 και «κλείδωσε» το χρυσό μετάλλιο.

Λευτέρης Πετρούνιας: Γράφει ιστορία με έκτο χρυσό μετάλλιο!

Ο «άρχοντας των κρίκων» παραμένει αήττητος σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, από τον Απρίλιο του 2015. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το 2015 στο Μονπελιέ, το 2016 στη Βέρνη, το 2017 στο Κλουζ, το 2018 στη Γλασκώβη, το 2021 στη Βασιλεία και φέτος στο Μόναχο.

Το ρεκόρ του θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο, αν δεν έχανε δύο διοργανώσεις, εκείνη του 2019 λόγω τραυματισμού και εκείνη του 2020, που δεν έγινε ποτέ λόγω της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top