Δήλωση Μητσοτάκη τη Δευτέρα για την υπόθεση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη

«Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση», λέει το Μέγαρο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει δήλωση τη Δευτέρα για την υπόθεση παρακολουθήσεων, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις και το ντόμινο παραιτήσεων του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Ντόμινο εξελίξεων για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θέλει να τοποθετηθεί άμεσα για τις τελευταίες εξελίξεις και δε θα περιμένει την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής.

Εξεταστική Επιτροπή ζητά ο Ανδρουλάκης για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ

Το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθάρισε ότι θα ρίξει «άπλετο φως» στην υπόθεση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου να ανακοινώνει χθες το βράδυ ότι η κυβέρνηση αποδέχεται το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά και την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, οπού αναμένεται από τον Σεπτέμβριο να δοθεί σκληρή μάχη. 

«Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημερώσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί», ανέφερε την Παρασκευή σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Και επεσήμανε: «Σύμφωνα με διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία.

Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top