Δίπλωμα οδήγησης: Προχωρά η διαδικασία για κάμερες στις εξετάσεις  

Μ. Παπαδόπουλος: Διαφάνεια στις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών

οδήγηση

Υπεγράφη από τον Υφυπουργό  Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο η εγκύκλιος για τη νέα διαδικασία εξέτασης υποψηφίων οδηγών για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, με τη χρήση καμερών.  

Δίπλωμα οδήγησης: Εξετάσεις στα 17, με κάμερα η πορεία – Όλες οι αλλαγές

Προχωρά η νέα διαδικασία εξέτασης υποψήφιων οδηγών που προβλέπει ο ν. 4850/2021 «Οδηγώντας με Ασφάλεια. Εκσυγχρονισμός πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών και οδηγών», με τον καθορισμό των τεχνικών προδιαγραφών εξοπλισμού, ο οποίος θα τοποθετηθεί στις αίθουσες διεξαγωγής εωρητικών εξετάσεων υποψήφιων οδηγών και οδηγών. 

Οι 4 μεγάλες αλλαγές στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης στη Βουλή

Με βάση το περιεχόμενό της εγκυκλίου προβλέπεται η προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία, εντός έξι (6) μηνών, του εξής εξοπλισμού:

-«Φορητής συσκευής ανίχνευσης επικοινωνίας»,  
-«Οθόνης αναπαραγωγής οπτικοακουστικού υλικού», 
- «φορητής κάμερας λήψης φωτογραφιών» και  
- των «καρτών μνήμης»  

Μητσοτάκης: Ψηφιακά οι άδειες οδήγησης και τα αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας 

Με τη θέση σε λειτουργία του εξοπλισμού σε Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών, η οικεία Περιφέρεια ενημερώνει τη Διεύθυνση Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ενώ μεριμνά για την εκπαίδευση των εμπλεκομένων υπαλλήλων με σκοπό την ορθή χρήση του εξοπλισμού και ιδιαίτερα της «φορητής συσκευής ανίχνευσης επικοινωνίας». 

Μ. Παπαδόπουλος: Συνθήκες διαφάνειας στις εξετάσεις  

Με αφορμή την απόφαση ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, δήλωσε:

«Με τον καθορισμό των τεχνικών προδιαγραφών για τη λειτουργία των καμερών και των συσκευών ανίχνευσης επικοινωνίας στις αίθουσες διεξαγωγής θεωρητικών εξετάσεων, διαμορφώνουμε συνθήκες διαφάνειας σε μια διαδικασία που αξιολογεί τις γνώσεις των υποψήφιων οδηγών. Η χρήση των τεχνολογικών μέσων θα συμβάλει ώστε να εξαλειφθεί το περιθώριο προσφυγής σε αθέμιτες πρακτικές που έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν. Η Οδική Ασφάλεια ξεκινάει από την εκπαίδευση και στόχος του νέου συστήματος που θεσπίζουμε είναι τη στιγμή που προσέρχεται κάποιος να δώσει εξετάσεις για δίπλωμα να είναι καλά προετοιμασμένος, ώστε να είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσει». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top