Κόντρα κυβέρνησης με Τσίπρα για τα καμένα και την «ενσυναίσθηση» 

Κατηγόρησε τον Μητσοτάκη για «φωτογραφίες χαράς με φόντο τα καμένα» 

Κόντρα της κυβέρνησης με τον Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ που επέκρινε δριμύτατα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την  επίσκεψή του στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Πεντέλης και τον κατηγόρησε μεταξύ άλλων για «απουσία ενσυναίσθησης».    

Αυτοψία Μητσοτάκη στην Πεντέλη: «Είμαστε ευγνώμονες», είπε σε πυροσβέστες    

«Τόσα χαμόγελα και τόση ευτυχία, τόσες ομαδικές φωτογραφίες χαράς με φόντο τα καμένα δεν έχω ξαναδεί. Ένα τους θέμα σοβαρό είναι η ανεπάρκεια.  Ένα άλλο όμως ακόμη θλιβερότερο, το πάνδηλο έλλειμμα ενσυναίσθησης» υποστήριξε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας στην ανάρτησή του.    

Θετικός στον κορωνοϊό για δεύτερη φορά ο Τσίπρας 

Οικονόμου: Όταν μιλά ο κ. Τσίπρας για καμένα και ενσυναίσθηση όλοι θυμούνται…   

Στον κ. Τσίπρα απάντησε με δήλωση του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος υπενθυμίζοντας εμμέσως πλην σαφώς την τραγωδία στο Μάτι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: 

Οικονόμου για Λιγνάδη: Εάν δικαζόταν με τον νόμο Μητσοτάκη θα είχαμε ισόβια

«Όταν η χώρα αντιμετωπίζει ένα καταστροφικό φυσικό φαινόμενο, επιβάλλεται οι πολιτικές δυνάμεις να δείχνουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Όταν ο κ. Τσίπρας συνδυάζει, στην ίδια φράση, τις λέξεις "καμένα" και "ενσυναίσθηση", ο συνειρμός είναι άμεσος και προφανής. Όλοι θυμούνται. Μερικές φορές το σιγάν είναι κρείττον του λαλείν».

Ηλιόπουλος: Σοβαρότητα σημαίνει να μη δίνεις συγχαρητήρια στον εαυτό σου πάνω στα καμένα 

Η κόντρα συνεχίσθηκε με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσο Ηλιόπουλο, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει:  

«Σοβαρότητα σημαίνει να μην δίνεις συγχαρητήρια στον εαυτό σου πάνω στα καμένα». 

Ο κ. Ηλιόπουλος πρόσθεσε:

«Υπευθυνότητα σημαίνει να μην έχεις εγκαταλείψει αβοήθητους τους πληγέντες ακόμα και έναν χρόνο μετά, όπως στη Βόρεια Εύβοια, τη στιγμή μάλιστα που φροντίζεις να λαμβάνεις και αγροτικές επιχορηγήσεις. Τέλος, ελάχιστο δείγμα ενσυναίσθησης είναι να μην αντιλαμβάνεσαι το τοπίο της καταστροφής ως ευκαιρία για selfie με τους κολλητούς σου».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top