Οικονόμου για Λιγνάδη: Εάν δικαζόταν με τον νόμο Μητσοτάκη θα είχαμε ισόβια

«Εύλογος ο προβληματισμός της κοινωνίας, όμως μην απαξιώνεται η δικαιοσύνη»

«Ο προβληματισμός και οι απορίες της κοινωνίας είναι εύλογοι. Δεν γίνεται όμως να απαξιώνεται η δικαιοσύνη», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στην αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας ότι γίνεται απόπειρα στυγνής πολιτικής εκμετάλλευσης.

Κατρούγκαλος για Λιγνάδη: Με νόμο ΣΥΡΙΖΑ η υποχρεωτική αποφυλάκιση

Όπως είπε, τον προβληματισμό και τα ερωτήματα της κοινωνίας μπορεί κάποιος να τα καταλάβει γιατί οι πολίτες δεν είναι δικαστές.

O Δημήτρης Λιγνάδης κατά την αποφυλάκισή του

«Αν δικαζόταν ο Λιγνάδης με το νόμο Μητσοτάκη θα υπήρχαν ισόβια και όχι αποφυλάκιση», είπε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος / Eurokinissi

«Το άλλο όμως είναι μια βαθιά αντιδημοκρατική και χυδαία συμπεριφορά. Αν η δικαιοσύνη είχε την δυνατότητα να κρίνει την υπόθεση με βάση τις αλλαγές που έχει φέρει η ΝΔ η ποινή θα ήταν ισόβια. Πριν από την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα το αδίκημα του βιασμού τιμωρείτο από 5 έως 20 έτη. Με την αλλαγή από τον ΣΥΡΙΖΑ το αδίκημα τιμωρείτο από 5 έως 15 έτη. Εμείς τροποποιήσαμε δυο φορές τον Ποινικό Κώδικα.Ειδικά για τον βιασμό ανηλίκου εμείς αλλάξαμε το νόμο με πρόβλεψη την ισόβια κάθειρξη», υπογράμμισε.

Οικονόμου: Ο Λιγνάδης αποφυλακίστηκε με τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε έκκληση να γίνει σεβαστή η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης: «το Σύνταγμα κατοχυρώνει την διάκριση των εξουσιών. Οι δικαστές υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και τους Νόμους. Αν θέλουμε να έχουμε μια δημοκρατική και φιλελεύθερη πολιτεία οφείλουμε να σεβόμαστε την δικαιοσύνη».

Ο Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Ο ΣΥΡΙΖΑ «βάλλει εναντίον της δικαιοσύνης όταν οι αποφάσεις τους δεν είναι σύμφωνες με τις πολιτικές τους επιδιώξεις», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου / Eurokinissi

«Δυστυχώς αυτά τα στοιχειώδη τα αμφισβητεί έργω και λόγω ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του αρχηγού του και στελεχών του. Έχει μια ευαισθησία απέναντι στην δικαιοσύνη α λα καρτ. Βάλλει εναντίον της δικαιοσύνης όταν οι αποφάσεις τους δεν είναι σύμφωνες με τις πολιτικές τους επιδιώξεις», σημείωσε.

«Κατάπτυστη η δήλωση Τσίπρα»

Συνεχίζοντας, ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε κατάπτυστη την πρόσφατη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «αυτός ο οποίος έκανε τα πιο ειδεχθή εγκλήματα αφέθηκε ελεύθερος γιατί ήταν κολλητός της εξουσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη ως έναν αρμό της εξουσίας. Ίσως γιατί όρθωσε το ανάστημά της και δεν επέτρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ να αλώσει τους θεσμούς».

Τσίπρας για Λιγνάδη: Άφησαν ελεύθερο τον «κολλητό» της εξουσίας

«Αν πληγεί το κράτος δικαίου και δώσουμε τον λόγο σε λαϊκά δικαστήρια θα βρεθούμε ένα βήμα πριν τον αυταρχισμό και την εκτροπή. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι ο κ. Λιγνάδης αφέθηκε ελεύθερος γιατί είναι κολλητός της εξουσίας. Παρότι υποστηρίζει ότι είναι μέρος της ευρωπαϊκής αριστεράς προσπαθεί να χτίσει ένα νέο κίνημα αγανακτισμένων. Η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα τις ανησυχίες των πολιτών. Είναι αδιανόητο να πίστευε κανείς ότι θα ανεχόμασταν τέτοιου είδους εγκλήματα. Η στάση μας είναι καθαρή και απόλυτη. Είτε είναι παρουσιαστής, ντράμερ, αλλοδαπός ή Έλληνας», συμπλήρωσε.

Μητσοτάκης: Να μη γίνει μακελειό χυδαιότητας η πολιτική αντιπαράθεση

Κάνοντας λόγο για άθλια προσπάθεια που γίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για να συνδεθεί η υπόθεση Λιγνάδη με την κυβέρνηση, τόνισε: «Είναι απόπειρα στυγνής εκμετάλλευσης και ανευθυνότητα και λαϊκισμός και έρχεται να προστεθεί και σε άλλα. Οι πολίτες δεν κατανοούν αλλά οι πολίτες δεν είναι δικαστές αλλά οι πολιτικοί οφείλουν να είναι πιο υπεύθυνοι και εγκρατείς ειδικά αν έχουν χειριστεί το νομικό πλαίσιο. Δεν το άλλαξαν. Αν δικαζόταν ο Λιγνάδης με το νόμο Μητσοτάκη θα υπήρχαν ισόβια και όχι αποφυλάκιση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top