Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με Αμερικανό υπουργό Άμυνας

Η απόκτηση F-35 στο επίκεντρο των συζητήσεων

Στις ΗΠΑ θα μεταβεί ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος - Βίντεο από Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μεταβαίνει σήμερα στις ΗΠΑ και θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του στην Ουάσιγκτον. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Σουλτογιάννη στο Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star στις 21:00 ώρα Ελλάδος ο Νίκος Παναγιώτοπουλος θα περάσει το κατώφλι του Αμερικανικού Πενταγώνου για να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογο του Λόιντ Όστιν. 

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν μεταξύ άλλων, η περαιτέρω εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, η Τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο, οι εξοπλιστικές ανάγκες της Αθήνας και φυσικά η απόκτηση των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 από την χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λόιντ Όστιν θα ενημερώσει τον Νίκο Παναγιωτόπουλο ότι η Ουάσιγκτον έχει λάβει το επίσημο αίτημα της Αθήνας για την απόκτηση των μαχητικών και οι δυο άντρες θα θέσουν μαζί το χρονοδιάγραμμα.

Την ίδια ώρα που η Αθήνα κάνει επαφές σε ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο στην Αμερικανική πρωτεύουσα ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα και με Τουρκικά δημοσιεύματα, προσπαθεί να αποκτήσει γαλλικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους και Ραφάλ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top