Κρίσιμες επαφές του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις ΗΠΑ για τα F – 35

Στη «φωλιά» των υπερσύγχρονων αεροσκαφών ο Στρατηγός Φλώρος     

Την ώρα που, όπως φαίνεται, οι Τούρκοι έχουν «ανηφόρα» μπροστά τους για να ξεμπλοκάρει από το Κογκρέσο η διαδικασία αναβάθμισης των F -16, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος θα βρίσκεται αύριο στις ΗΠΑ και, όπως μετέδωσε ο Γιώργος Κολοβάτσιος θα έχει ένα πολύ σημαντικό ραντεβού για τα Φ-35 που θέλει να προμηθευτεί η χώρα μας. 

Συγκεκριμένα, τη δυνατότητα να δει από πρώτο χέρι στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών το εργοστάσιο παραγωγής των μαχητικών F-35 θα έχει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.  Ένα ταξίδι που ξεκινά αύριο κυριακή  με πρώτο σταθμό  την πρωτεύουσα, Ουάσιγκτον, όπου θα συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του, Αρχηγό των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγό Μαρκ Μίλεϊ. 

Επίσκεψη του Στρατηγου Φλώρου στη «φωλιά» των F - 35 

Οι δύο άντρες θα  συζητήσουν λεπτομερώς  τα δεδομένα της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, ενώ όσον αφορά τα εξοπλιστικά, ο Στρατηγός Φλώρος θα επισκεφθεί το εργοστάσιο παραγωγής των F-35, στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Ντάλας του Τέξας. 

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναμένεται να δει από κοντά το κορυφαίο μαχητικό , καθώς η  Ελλάδα θα  ενταχθεί στο πρόγραμμα για την  απόκτηση 20+20  τέτοιων μαχητικών. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατά το ταξίδι του στις ΗΠΑ σύμφωνα με πληροφορίες θα  συζητήσει με τους Αμερικανούς τη δυνατότητα απόκτησης από τη χώρα μας οπλικών συστημάτων και Μέσων από το απόθεμα του αμερικανικού Στρατού. Τα συγκεκριμένα ζητήματα θα τεθούν επί τάπητος  κατά τη συνάντηση του  με τον Αρχηγό του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ, Στρατηγό Τζέιμς Μακόβιλ. Συναντήσεις θα έχει επίσης και με εκπροσώπους της Ομογένειας. 

Το ταξίδι του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ  στις ΗΠΑ θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιουλίου, ενώ μία ημέρα μετά, στις 17 Ιουλίου, το αεροπλάνο για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα πάρει ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top