Τον στρατηγικό σχεδιασμό του ΥΠΕΞ παρουσίασε ο Νίκος Δένδιας 

«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στους δύσκολους καιρούς που έρχονται» 

Τον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Εξωτερικών  από το 2022 ως το 2025 παρουσίασε ο Νίκος Δένδιας. Μια μεταρρύθμιση που περιλαμβάνει συγκεκριμένους στόχους και δράσεις, εκπαίδευση και αξιολόγηση αλλά και καινοτομίες όπως η δημιουργία νέων ψηφιακών συστημάτων. 

Δένδιας: Έξαρση επιθετικής ρητορικής και προκλήσεων της Τουρκίας 

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου Εξωτερικών εισάγει τρεις βασικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ, όπως ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, μέσω των 5 στρατηγικών αξόνων, των 39 στρατηγικών στόχων και των χιλιάδων δράσεων ενοποιούνται και αλληλοεπιδρούν η πολιτική διπλωματία, η οικονομική διπλωματία και η δημόσια διπλωματία.

NATO: Η σύντομη συνάντηση Δένδια με Ερντογάν και Τσαβούσογλου

«Μέσα από τον ορισμό μακροπρόθεσμων στόχων επιτυγχάνουμε αυτό που έλειπε: να υπάρχει θεσμική συνέχεια στις προσπάθειες όλων μας» τόνισε  ο κ. Δένδιας, ο οποίος αναφέρθηκε και στη χρήση των πόρων, είτε των ανθρώπινων είτε των οικονομικών, που πρέπει να υπηρετούν τις δράσεις και τους στόχους.

«Θα μας επιτρέψει να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της πατρίδας μας στους δύσκολους καιρούς που έρχονται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών για τον στρατηγικό σχεδιασμό.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top