Διάβημα ΥΠΕΞ προς τον Ρώσο πρέσβη για την απέλαση των 8 Ελλήνων διπλωματών

«Οι απελάσεις λειτουργούν ως δυσανάλογα αντίποινα»

ΥΠΕΞ

Διάβημα προς τον Ρώσο πρέσβη στην Ελλάδα σχετικά με την απέλαση των οκτώ Ελλήνων διπλωματών στη Ρωσία πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών. 

Η Ρωσία απέλασε οκτώ Έλληνες διπλωμάτες - Η απάντηση της Ελλάδας

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, ο Γενικός Γραμματέας τόνισε πως «η ρωσική αντίδραση ήταν δυσανάλογη σε σύγκριση με τα μέτρα που είχε ανακοινώσει η χώρα μας κατά συγκεκριμένων Ρώσων διπλωματών, οι οποίοι είχαν κηρυχθεί ανεπιθύμητοι, καθώς είχαν αποδεδειγμένα επιδείξει δράση που δεν συνάδει με διπλωματική τους ιδιότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις του 1963».

«Αντιθέτως, οι απελάσεις των Ελλήνων διπλωματών δεν έχουν καμία δικαιολογητική βάση, πέραν του ότι λειτουργούν ως δυσανάλογα αντίποινα. Υπογραμμίστηκε επίσης ότι οι ανωτέρω Έλληνες διπλωμάτες σε καμία περίπτωση δεν παραβίασαν τις Συμβάσεις της Βιέννης», προσθέτει το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσε.

Τέλος, εκφράστηκε η διαμαρτυρία της ελληνικής πλευράς για το περιεχόμενο πρόσφατων δηλώσεων Ρώσων αξιωματούχων και τονίστηκε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται γενικεύσεις και διατύπωση κατηγοριών εναντίον της χώρας μας που δεν μπορούν να επαληθευθούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top