«Συναγερμός» για νέα αυθαίρετα με την απελευθέρωση των οικοδομικών αδειών

Οι μηχανικοί ζητούν να διατηρηθεί ο έλεγχος από το δημόσιο

Πονοκέφαλο προκαλεί η ρύθμιση της κυβέρνησης που θα επιτρέπει τη δόμηση μεγάλων κτιρίων, χωρίς προηγούμενη έγκριση από τις πολεοδομίες, τόσο εντός όσο και εκτός σχεδίου πόλεων.

Νέα τροπολογία: Πώς θα χτίζουμε στα εκτός σχεδίου

Μηχανικοί μιλούν στο Star και χτυπούν καμπανάκια για νέα αυθαίρετα, αλλά και για πλημμελείς ελέγχους, λόγω υποστελεχωμένων υπηρεσιών του Δημοσίου.

Συναγερμό για νέες αυθαίρετες κατασκευές χωρίς ουσιαστικό έλεγχο δημιουργεί η διάταξη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Χωροταξίας που επιτρέπει να προχωρά η δόμηση χωρίς προέγκριση της Πολεοδομίας, για κτίρια άνω των 1.000 τετραγωνικών και για εκτός σχεδίου πόλης ακίνητα.

Με τη νέα διάταξη απελευθερώνονται σχεδόν πλήρως οι άδειες δόμησης, επί των οποίων θα γίνεται έλεγχος αναδρομικά και τυχαία.

Μπροστά στον κίνδυνο να δημιουργηθεί μία νέα γενιά αυθαιρέτων, μηχανικοί, βάζουν στο τραπέζι την πρόταση να διατηρηθεί ο έλεγχος των οικοδομικών αδειών από το Δημόσιο τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί ο νέος  ψηφιακός χάρτης

Σημαντικό πρόβλημα είναι και η υποστελέχωση των Πολεοδομιών, οι οποίες θα κληθούν να κάνουν τον αναδρομικό έλεγχο, όποτε αυτό συμβεί.

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top