«Έβαλαν στο μάτι» και τη Σούδα στην Κρήτη οι Τούρκοι! 

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό στους αιθέρες των νησιών μας  

Τα MME της Τουρκίας «τραβούν το σχοινί». Αυτή τη φορά «έβαλαν στο μάτι» τη ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη!  Την ίδια ώρα το «κυνηγητό» των τουρκικών μαχητικών με τα ελληνικά πάνω από τα νησιά μας συνεχίζεται. Ο Λάμπρος Δεμερτζής από τους Φούρνους και η Μαρία Αλεβιζοπούλου από την Λέσβο μετέφεραν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τις οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων.

Το παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής - Οργή της Τουρκίας για το κείμενο! 

Οι Τούρκοι «τραβούν» το σχοινί στα ελληνικά νησιά 

Τις περισσότερες παραβιάσεις οι Τούρκοι τις κάνουν σε αυτόν τον δίαυλο ανάμεσα στις δύο νήσους των ανθρωποφάγων αλλά και το Μακρονήσι. 

Οι βραχονησίδες Ανθρωποφάγοι στοχοποιούνται. Με ασύστολα ψέματα διεκδικούν οι Τούρκοι αυτό που πούλησαν οι παππούδες τους για 1.000 γρόσια, αποκαλύπτει στο Star ο δήμαρχος των Φούρνων.

«Τους Φούρνους τους έχουν πουλήσει οι παππούδες τους κι οι πατεράδες τους σε εμάς εδώ. Υπάρχουν φιρμάνια, υπάρχουν χρυσόβουλα, και οι βραχονησίδες που βλέπετε αλλά και το μεγάλο νησί είναι αγορασμένο από τους Τούρκους» δήλωσε ο δήμαρχος Δ. Καρύδης. 

Η σφραγίδα της Ελλάδας είναι αποτυπωμένη σε κάθε γωνιά του ακριτικού νησιού. 

Σε «θέση μάχης» και για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ η Ελλάδα 

Η επέκταση της βάσης της Σούδας ενοχλεί τους Τούρκους 

Τα μέσα  της Τουρκίας όμως ρίχνουν καθημερινά λάδι στην φωτιά με νέα δημοσιεύματα.

Δένδιας: Ενημέρωση και των ΗΑΕ για τις τουρκικές προκλήσεις

Τώρα τους ενοχλεί η επέκταση της Σούδας. Σύμφωνα με τη Χουριέτ, στόχος αυτής της ενέργειας είναι το τουρκολιβυκό μνημόνιο, ενώ η φιλοκυβερνητική Σαμπάχ μιλά για σχέδιο της Ελλάδας για την Κρήτη και χαρακτηρίζει «θρασείες»  τις δηλώσεις Μητσοτάκη κατά της Τουρκίας στη Σύνοδο! 

Κάτοικοι Λέσβου:  Δε φοβόμαστε τους λεονταρισμούς του Ερντογάν  

Οι υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από τη Λέσβο είναι σχεδόν καθημερινές,  όμως οι κάτοικοι του νησιού δεν φοβούνται, όπως λένε, τους λεονταρισμούς του  Ερντογάν. 

«Τουρκική πειρατεία στα ελληνικά νησιά»

Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος εξήγησε στο Star γιατί η παρουσία των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο ενοχλεί το δόγμα της γαλάζιας πατρίδας:  «Τα ελληνικά νησιά δεν επιτρέπουν στην Τουρκία να έχει θαλάσσιες ζώνες και με πειρατεία διεκδικεί τις ελληνικές».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top