Fuel Pass 2: Στα 80 ευρώ το επίδομα για τη βενζίνη - Ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Έως 100 ευρώ η επιδότηση καυσίμων για τα νησιά

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το επίδομα βενζίνης 

Τα νέα μέτρα στήριξης για τα καύσιμα μέσω του Fuel Pass 2 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο. Το επίδομα βενζίνης αυξάνεται στα 80 ευρώ και τα 100 ευρώ στα νησιά. Όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

«Λουκέτο» μέχρι 3 μήνες στα πρατήρια που διακινούν νοθευμένα καύσιμα

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, η επιδότηση του Fuel Pass 2 ανεβαίνει από τα 45 στα 80 ευρώ και για τις μηχανές από τα 35 στα 60 ευρώ. Στα νησιά, όπου οι τιμές των καυσίμων είναι υψηλότερες, η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ αντί για 55 μέχρι σήμερα, ενώ για τα δίτροχα θα είναι 70 ευρώ.

Ακόμα, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επεκτείνεται η ενίσχυση του diesel, με 12 λεπτά/ λίτρο στην πηγή, συνολικό όφελος με ΦΠΑ στα 15 λεπτά το λίτρο. «Στόχος μας να κρατήσουμε το diesel κάτω από τα 2 ευρώ», τόνισε ο πρωπουργός.

ανακοινώσεις Μητσοτάκη για fuel pass 2

Το fuel pass 2 αφορά τρεις μήνες, Ιούλιο ως Σεπτέμβριο και απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκ. οδηγούς. Κοστολογούνται σε 375 εκ. ακόμα και οι συνολικές επιδοτήσεις μόνο για τα καύσιμα φτάνουν τα 580 εκ ευρώ. 

«Κάνουμε και μια ξεχωριστή παρέμβαση για αγρότες, καθώς επισπεύδεται για τις αρχές Αυγούστου η επιστροφή του ΕΦΚ για το πετρέλαιο που αγόρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2022», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

«Αυτά ανακουφίζουν τους ασθενέστερους, τη μεσαία τάξη, τον κόσμο του εμπορίου. Όλα αυτά είναι μια πλευρά της κοινωνικής μας πολιτικής. Όχι μόνο φροντίδα της πολιτείας προς τους πολίτες, αλλά αποτυπώνουν οι πρωτοβουλίες μας και τις σωστές οικονομικές μας επιλογές προς όφελος της κοινωνίας, χωρίς να υπονομεύεται η ανάπτυξη της οικονομίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Αναλυτικά οι ρυθμίσεις θα εξειδικευτούν σήμερα στις 15:00, από τον Χρήστο Σταϊκούρα, τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top