Διπλωματικές πηγές: Αβάσιμες και αναληθείς οι τουρκικές κατηγορίες

Οικονόμου: «Η Τουρκία βρίσκεται σε βαθύ αδιέξοδο»

Οι Τούρκοι απείλησαν ανοιχτά με σοβαρή κρίση, ενώ έφτασαν στο σημείο να καλέσουν τον Έλληνα Πρέσβη στο Τουρκικό ΥΠΕΞ - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Απάντηση στις αιτιάσεις Τούρκων αξιωματούχων, ότι η Ελλάδα υποθάλπτει τρομοκρατικές οργανώσεις, έδωσαν διπλωματικές πηγές, την ώρα που η Τουρκία εμμένει στην επιθετική ρητορική σε βάρος της χώρας μας.

Οξύνει την κρίση η Τουρκία: Κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις

«Αναφορικά με πρόσφατες κατηγορίες της Τουρκίας για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα, τις απορρίπτουμε εν τω συνόλω τους, καθώς είναι αβάσιμες και αναληθείς. Η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σημειώνεται ότι χθες, το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη, Χριστόδουλο Λάζαρη, λέγοντάς του ότι η Ελλάδα  «διευκολύνει το PKK και τους γκιουλενιστές».

Οικονόμου: «Η Τουρκία βρίσκεται σε βαθύ αδιέξοδο»

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έδωσε τη δική του απάντηση στις κατηγορίες της Άγκυρας. 

«Η Τουρκία βρίσκεται σε βαθύ αδιέξοδο καθώς το τελευταίο διάστημα έχει συναντήσει την καταδίκη από όλο τον δυτικό κόσμο, παρά τα προσωρινά φάλτσα κάποιων», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον Σκάι.

«Η στάση της Τουρκίας αντανακλά την απογοήτευση και την ανησυχία τους Ερνογάν για την αναβάθμιση της Ελλάδας και την αναγνώριση του γεωστρατηγικού της ρόλου», πρόσθεσε.

Για τα νησιά ξεκαθάρισε πως η ελληνική κυριαρχία δεν αμφισβητείται από κανέναν, και πως όποιος φέρνει τέτοιους ισχυρισμούς δεν έχει καμία τύχη να τους κάνει αποδεκτούς από τρίτους.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top