Διεθνοποιεί τις τουρκικές απειλές κατά της Ελλάδας ο Μητσοτάκης  

Οι κρίσιμες Σύνοδοι Κορυφής ΕΕ και ΝΑΤΟ που έρχονται

Μπορεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να μην επιλέγει την προσωπική αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο Ερντογάν, οι τουρκικές προβοκάτσιες, όμως, δε θα μείνουν μόνο εντός συνόρων.  

Μητσοτάκης για Τουρκία: Δε θα κάνουμε διάλογο με το παράνομο και ανιστόρητο

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις κινήσεις της κυβέρνησης στη γεωπολιτική σκακιέρα τον επόμενο μήνα, τα «ήρεμα νερά» που περιμέναμε το καλοκαίρι στο Αιγαίο, φαίνεται πως «ανακατεύονται επικίνδυνα», εξ ου και ο πρωθυπουργός θα θέτει τις προβοκάτσιες της Τουρκίας στις διεθνείς επαφές του. 

«Όχι με λογική παραπόνου, αλλά για να είναι ενήμεροι εταίροι και σύμμαχοι για το τι συμβαίνει» όπως διευκρίνισε ο δημοσιογράφος του Star.  

Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει με φυσική παρουσία μετά από… χρόνια  

Οι Σύνοδοι Κορυφής που έρχονται και η στάση Μητσοτάκη   

Μετά την επιστολή στον ΟΗΕ με εντολή του  Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ακολουθούν δύο Σύνοδοι Κορυφής. 

Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για την Τουρκία

Η πρώτη είναι τη Δευτέρα, έχει βασικό θέμα τα ενεργειακά, αλλά ο πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα, καθώς η Τουρκία λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για μια περιοχή που είναι εναλλακτικός ενεργειακός κόμβος. Και, βεβαίως, θα θέσει το ζήτημα και στη Σύνοδο του Ιουνίου, στις 23 του μήνα. 

Το πιο σημαντικό ραντεβού, όμως, είναι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, από τις 28-30 Ιουνίου. Εκεί θα είναι και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν, όπως και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν φυσικά. Και το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι δεν επιτρέπεται, σε αυτή την περίοδο, αστάθεια εντός της Συμμαχίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top