Θεοδωρικάκος για ΑΠΘ: Έχουμε πληροφορίες και για άλλες επιθέσεις

Κεραμέως: Σύντομα και η πανεπιστημιακή Αστυνομία στις σχολές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε αυστηρό μήνυμα εναντίον όσων βανδαλίζουν τους χώρους των πανεπιστημίων - Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 27/5/22

Μήνυμα μηδενικής ανοχής στους «μπαχαλάκηδες» και την προσπάθειά τους να κάνουν κουμάντο στα ελληνικά πανεπιστήμια έστειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η αστυνομία βρίσκεται στο ΑΠΘ για να διασφαλίσει τη κατασκευή της βιβλιοθήκης που έχει αποφασίσει η πρυτανική αρχή. Θα περίμενα από την αξιωματική αντιπολίτευση να πει ότι όσα είδαμε δεν είναι πρόοδος, να πει ότι δεν είναι πρόοδος να καταστρέφονται βιβλιοθήκες στα πανεπιστήμια. Δεν είναι πρόοδος να καίγονται βιβλία. Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές. Και εσείς τα καλύπτετε με τη στάση και την συμπεριφορά σας», είπε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Θεοδωρικάκος στο Star: Όλο το σχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Όπως υπογράμμισε, τα πανεπιστήμια είναι χώροι έρευνας και ελεύθερης γνώσης και συνεπώς αποτελεί απαίτηση φοιτητών, καθηγητών, πρυτανικών αρχών και του ελληνικού λαού να είναι χώροι με ασφάλεια.

Επεισόδια ΑΠΘ

«Η αστυνομία βρίσκεται στο ΑΠΘ για να διασφαλίσει τη κατασκευή της βιβλιοθήκης που έχει αποφασίσει η πρυτανική αρχή», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος / Eurokinissi

Μάλιστα, αποκάλυψε πως οι αρμόδιες αρχές έχουν πληροφορίες για νέες επιθέσεις στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.

Επεισόδια στο ΑΠΘ – Τραυματίστηκε φοιτητής και αστυνομικός

«Είμαστε αποφασισμένοι γιατί αισθανόμαστε ότι έχουμε το δίκιο και τον ελληνικό λαό με το μέρος μας να το αποτρέψουμε», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και συνέχισε εξαπολύοντας τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Επιλέγει - συρόμενος από ότι πιο αναχρονιστικό υπάρχει στο εσωτερικό του - την τεχνική όξυνση και τους μπαχαλάκηδες που θέλουν αν διαλύσουν τα πανεπιστήμια. Δεν θα το επιτρέψουμε».

Κεραμέως: Σύντομα και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία στις σχολές

Σύντομα θα ξεκινήσει και η παρουσία των αντρών της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, στα πανεπιστήμια, όπως τόνισε η Νίκη Κεραμέως.

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Ξεκίνησε η εκπαίδευση ειδικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ.

Η υπουργός παιδείας είπε - μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ - ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία, πήρε το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο της Επικρατείας και, εφόσον το σχετικό προεδρικό διάταγμα εκδοθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα ξεκινήσει η παρουσία αντρών της ΕΛΑΣ μέσα στις σχολές.

Τέλος οι φοιτητικές παρατάξεις από τα Πανεπιστήμια;

Όσον αφορά στο ΑΠΘ, και μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη, 26 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, η Νίκη Κεραμέως ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση αλλά και η διοίκηση του Αριστοτελείου είναι αποφασισμένες να προχωρήσει το έργο της κατασκευής βιβλιοθήκης.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top